tiistai 7. joulukuuta 2010

Flunssanhäätökeitto

Flunssaiseen oloon auttaa kuuma, mausteinen keitto. Mausteet avaavat myös tukkoisen nenän ja saavat ruuan maistumaan edes jollekin nuhanenänkin suussa.

Tomaatti-bataattikeitto

1 iso bataatti
tölkki tomaattimurskaa + tölkki vettä
pari murskattua valkosipulin kynttä
3 rkl inkiväärimurskaa tai hiukan vähemmän raastettua tuoretta inkivääriä
--
2 dl kookosmaitoa
1 limetin mehu
kunnon loraus makeaa thai-chilikastiketta

Kuori ja pilko bataatti. Laita kattilaan pilkottu bataatti, tomaattimurska, vesi, valkosipulinkynnet ja inkivääri ja keitä kunnes bataatti on pehmeää. Ota kattila tulelta ja soseuta.

Palauta kattila tulelle ja lisää kookosmaito, limettimehu ja chilikastike. Kuumenna vielä kiehuvaksi, mutta älä enää keitä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti