sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Kesäinen kesäkurpitsapasta

Barillan pastapakkausten kyljestä löytyy toisinaan houkuttelevia reseptejä. Bucatinia tomaattien, kesäkurpitsan ja pekonin kanssa - tämäkin on mukava, kesäinen pasta, vaikka tomaattien kalttaaminen ja kaikki pilkkominen vaatiikin hieman vaivannäköä.

Bucatini all'Amatriciana con zucchini

350 g bucatini-pastaa
600 g tuoreita tomaatteja 
6 rkl neitsytoliiviöljyä
pieni kesäkurpitsa kuutioituna (200 g) 
100 g ohuita pekonisiivuja suikaloituna
keskikokoinen keltasipuli silputtuna 
1 pieni chili
30 g pecorino-juustoa raasteena
silputtua persiljaa
suolaa ja mustapippuria

Kalttaa tomaatit ja poista niistä kuoret. Kuutioi tomaatit ja poista myös siemenet. 

Kuullota pieniksi kuutioitu kesäkurpitsa oliiviöljyssä paistokasarissa ja mausta suolalla. Kypsennä vielä viisi minuuttia. 

Ruskista sipuli, ohueksi suikaloitu pekoni ja chili toisessa isossa pannussa. Lisää kaltatut tomaatit ja hauduta tovi, suolaa ja pippuroi. 

Keitä bucatinit pakauksen ohjeen mukaan ja sekoita ne kesäkurpitsan joukkoon. Lisää tomaattikastike, hauduta hetki. Ripottele päälle persiljaa ja raastettua pecorinoa ennen tarjoilua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti