keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Roppakaupalla soppaa

Tämä on variaatio laiskan emännän kaalikeitosta. Savupotka ja tomaatti antavat keittoon oivan säväyksen. 


Punainen kaalikeitto

n. 1 kg valkokaalia
iso sipuli
2 l kasvislientä
1 tlk tomaattipyrettä
pari laakerin lehteä
meiramia
suolaa, mustapippuria
savupotkan luu

puolet savupotkan lihoista paloiteltuna 

Suikaloi kaali ja sipuli. Laita kaikki ainekset savupotkaa lukuunottamatta kattilaan. Liemen kuumetessa kiehuvaksi irrottele savupotkan lihat kamarasta ja luusta ja nakkaa luukin soppaan makua tuomaan. Keittele miedolla lämmöllä tunti tai pari. 

Lisää puolikkaan savupotkan lihat suuhun sopivaksi paloiteltuna ja keittele vielä tunnin verran.

Parhaimmillaan soppa on seuraavana päivänä, tai sitä seuraavana.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti