tiistai 4. syyskuuta 2012

Uunilahna

Lahna ei ole kesäsaaressamme järin arvostettu kala. Verkkoihin uineet lahnat päätyvät useimmiten lokkien ruuaksi. Tällä kertaa lohiverkkoon tarttunut iso lahna päätyi kuitenkin meidän käsiimme ja sitä kautta uuniin kera sitruunaisen täytteen, jonka sävelsin siitä mitä saatavilla sattui olemaan.

Sitruunainen uunilahna

1 iso, perattu lahna
suolaa

täyte:
viipale vaaleaa leipää
1 pienen sitruunan kuori raastettuna
puolikkaan pienen sitruunan mehu
reilusti silputtua basilikaa ja persiljaa
oliiviöljyä
valkopippuria, suolaa

Hiero karheasti jauhettua merisuolaa lahnan mahan sisälle ja pintaan.

Sekoita täytteen ainekset: lisää murusteltuun leipään silputut yrtit, raastettu sitruunankuori ja mausteet, sitruunamehu ja sen verran oliiviöljyä että tuloksena on tahnamainen täyte. Tunge lahnan maha täyteen täytettä.  

Uunita lahnaa 180 asteessa kalan painosta riippuen 30-40 minuuttia. 


Hyvää tästä tuli - Poikakin kehui. Lahna on ruotoinen, ja siinä on samanlaisia kaksihaaraisia ruotoja kuin hauessa, mutta ison lahnan ruodotkin ovat isoja, ja kypsästä kalasta ne irtoavat helposti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti