maanantai 8. huhtikuuta 2013

Tatticrostinit

Viime syksyn tattisatomme ei ollut kaksinen, mutta löysin kuitenkin pakastimesta pussillisen tattikuutioita. Siispä tekemään iltapalaksi tatticrostineja, joihin sain innoituksen Safkaa-kirjasta.

Tatticrostinit (kahdelle iltapalaksi, neljälle alkupalaksi)

200 g puhdistettuja tuoreita tai pakastettja herkkutatteja kuutioituna 
2 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
valkosipulin kynsi
kirveliä (/tuoretta lehtipersiljaa, teimme leipiä ex tempore, joten meillä ei ollut)
viipale hyvää maalaisleipää/syöjä (isompi, jos iltapalaksi, pienempi, jos alkupalaksi)
+ toinen valkosipulin kynsi

Kuutioi tatit ja viipaloi valkosipulin kynsi. Kuumenna paistinpannu ja lorauta siihen oliiviöljyä. Paista tattikuutioita öljyssä kunnes sienet ovat lakanneet luovuttamasta nestettä. Tässä vaiheessa lisää suola, mustapippuri ja viipaloitu valkosipulin kynsi. Varo ettei valkosipuli pala. Lisää slputtu persilja tai kirveli ja paista vielä hetki, tarkista maku.

Alkuperäisessä ohjeessa leivät paistetaan voi-öljyseoksessa pannulla. Me paahdoimme leivät nopeasti kuumassa uunissa, jonka jälkeen niitä hangattiin kuoritulla valkosipulin kynnellä. Päälle ammennettiin tattiseosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti