lauantai 4. toukokuuta 2013

Pikalounas

Tunnustan että olen ihan mahdottoman laiska laittamaan ruokaa pelkästään itselleni. Niinpä turvauduin tänään lounaaksi tuoretäytepastaan, jolle surautin tämän improvisoidun peston. Todellista pikaruokaa, aikaa peston valmistuksen aloittamisesta sen valmistumisen meni viitisen minuuttia.

Ketturouvan improvisoitu tomaattipesto (3-4:lle)

kymmenkunta kypsää kirsikkatomaattia
tuoreita yrttejä: minulla oli basilikaa, minttua ja rakuunaa pieni kämmenenpohjallinen kutakin
kourallinen pinjansiemeniä
pari-kolme ruokalusikallista hienoksi raastettua parmesaania
loraus hyvää oliiviöljyä
n. 0,5 tl (intiaani-)sokeria
liraus balsamicoa
mustapippuria, suolaa

Pyöräytä puolitetut tomaatit, yrtit, pinjansiemenet ja parmesaani tahnamaiseksi seokseksi esimerkiksi sauvasekoittimella.  Sekoita kulhossa joukkoon oliiviöljy, sokeri, balsamico ja suolaa sekä pippuria maun mukaan.

Keitä (tuore-)pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Annostele lautasille, lusikoi sopiva määrä pestoa päälle ja sekoita joukkoon.

Pastan ja peston kaveriksi nakkasin lautaselle vielä kuutioitua mozzarellaa (sitä pehmeää valkoista). Tuli aika hyvää, vaikka itse sanonkin!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti