sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Tervetuloa kesä!

Kettuperhe on viettänyt alkukesästä liikkuvaa elämää, jonka vuoksi blogissa on ollut hiljaista.

Tässä tunnelmakuvia ja ruokahetkiä kesäkuun helteiltä Kesäkodista.




Pikkupalsternakkojako? Ei, vaan koiranputken juuria. Keitin pestyt ja kuoritut juuret suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä ja lisäsin tarjoiluun voisulaa ja persiljasilppua, mutta maku oli silti kitkerähkö. Ehkä uuni ja hunaja toimisivat?

Kesän ensimmäisen grilliaterian raikastivat nuorilla mustaherukanlehdillä maustetut hölskytyskurkut. 


 
Entrecôten eli tuttavallisemmin läskianteron seurana ikisuosikkimme lyttypotut sekä uppopaistettua kukkakaalia (on muuten ainoa tapa jolla kypsennetystä kukkakaalista saa mielestäni syömäkelpoista).


Pannulla paistetut pikkuahvenet ja rannalta kerätty ruohosipuli kuuluvat kesään.


Keittiöpuutarha saatiin hyvälle alulle torilta ostettujen yrtintaimien avulla.


Iltaisin meitä ilahduttivat upeat auringonlaskut.

2 kommenttia:

  1. Vaikea uskoa etta et pitaisi (pohjois) intialaisesta kukkakaalicurrysta, jossa kaali on kypsennetty.

    VastaaPoista
  2. Muistuta, että näytän sulle edesmenneen isotätini kukkakaaligratiinin reseptin. Voisimme Arin kanssa yrittää muistaa blogatakin siitä. Se on namia. ;)

    VastaaPoista