sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Fettucinea sitruunakastikkeella

Valmiina ostettu tuorepasta on helppo ja nopea arkiruoka, kun sille laittaa nopean ja helpon kastikkeen, esimerkiksi tämän Maarit Enkovaara-Astraldin Pastatieto -kirjasta bongatun sitruunasoosin. Konjakin vuoksi tämä kastike on hieman aikuisempaan makuun.

Fettucine al limone  (neljälle)
400 g spagettia (tai muuta pitkää tuorepastaa)
1 sitruuna
vajaa 50 g voita
1 dl oliiviöljyä
2,5 dl kevytkermaa (korvasin ranskankerman ja ruokakerman yhdistelmällä)
2 rkl konjakkia
suolaa
raastettua parmesaania
hienonnettua persiljaa

Raasta pestyn sitruunan kuori. Sulata voi öljyn kanssa pannussa ja lisää siihen sitruunankuoriraaste. Sekoita muutama minuutti ja lisää sitten joukkoon kerma ja konjakki. Lämmitä kastike varoen ettei se pääse kiehumaan. Mausta suolalla. Juuri ennen pastan lisäämistä pyöräytä joukkoon raastettua parmesaania

Keitä pasta suolatussa vedessä, valuta se hyvin ja sekoita kastikkeeseen. Koristele persiljasilpulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti