maanantai 9. kesäkuuta 2014

Maksaa ja punasipulia

Ennen pääsiäispaastoa laitettuja ruokia on jäänyt vielä polkkaamattomina plakkariin, joten alanpa purkaa sumaa. Tämä resepti iski silmää Hesarin ruokasivuilta, ja sitä oli silloin  pakko kokeilla pikimmiten. Herkullista siitä tulikin! Liila muusi on tehty itse kasvatetuista sinisistä blå kongo -perunoista, sävy sävyyn punasipulin kanssa. Rakastan maksaa (vaikka en maksalaatikkoa), joten olen ehkä jäävi, mutta tästä tuli todella hyvää.

Paistettua maksaa ja punasipulia (neljälle)

4 punasipulia
0,5 dl oliiviöljyä
2 tl sokeria

0,5 dl balsamiviinietikkaa
2 rkl vettä
2 tl kapriksia
2 tl tuoretta tai 0,5 tl kuivattua meiramia
suolaa ja mustapippuria
600 g naudanmaksaa
vehnäjauhoja
2 rkl voita


Kuori ja viipaloi punasipulit. Kuullota niitä 10 minuuttia öljyssä. Lisää sokeri, etikka ja vesi, ja anna hautua miedolla lämmöllä kunnes sipuli on pehmeää. Lisää lopuksi kaprikset ja meirami. Mausta suolalla ja pippurilla.

Poista maksasta kalvot ja isot suonet. Leikkaa maksa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla ja pyöräytä ne nopeasti vehnäjauhoissa. Paista maksaviipaleet voissa noin minuutti kummaltakin puolelta.

Tarjoa punasipulin kanssa. 








1 kommentti:

  1. Sulle olis haastetta mun blogissa! http://sitruunapisaran.blogspot.fi/ :)

    VastaaPoista