sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Uusi pata

Ostimme itsellemme joululahjaksi Le Creuset'n erinomaisen emaloidun valurautapadan, jonka ansiosta olen innostunut taas vaihteeksi laittamaan pataruokia - viime aikoina siinä on valmistunut mm. Pastanjauhajien erinomaista burgundinpataa loppiaisen sukupäivälliselle sekä hapankaalipataa evääksi töihin.

Oheisen ohjeen puolestaan olen ottanut talteen Pirkka-lehdestä 10/2005 ja muistaakseni olen sen testannutkin, mutta tämä tapahtui ajalla ennen Ketun keittiön siirtymistä blogiaikaan. Erona alkuperäiseen ohjeeseen jossa ainekset paistettiin pannulla ja siirrettiin pataan, paistoin kaiken suoraan padassa. 

Possu-suppilovahveropata

800 g possun patalihaa (lapaa, kasleria tms.)
vehnäjauhoja
170 g (1 pkt) pekonia
(rypsiöljyä)
puoli litraa tuoreita tai noin neljänneslitra kuivattuja, liotettuja suppilovahveroita*
4 salottisipulia
6 dl vettä
2 rkl lihafondia (tai vastaava määrä liemikuutiota; käytin riistafondia)
2 rkl sinappia
6 maustepippuria

Kuori ja lohko sipuli. Suikaloi pekoni. Kuutioi liha ja pyörittele lihapalat kevyesti vehnäjauhoissa. 

Ruskista pekonia padassa niin että siitä irtoaa rasvaa. Lisää lihapalat vähän kerrassaan ja ruskista ne kevyesti. Lisää tarvittaessa öljyä. Lisää sipuli ja liotetut sienet, joista olet puristanut liian veden pois. Lopuksi lisää vesi ja lihafondi sekä sinappi ja pippurit. Sekoita hyvin ja pane pata uuniin 175 asteeseen n. 1,5 tunniksi. 

Tarjoa esim. perunamuusin kanssa.  

* Jos käytät tuoreita sieniä, paista niitä pannulla kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti