Karhuherra vietti syntymäpäiväänsä ja sen kunniaksi teimme jo perinteeksi muodostuneen syntymäpäiväretken, joka tällä kertaa suuntautui Verlan ruukkimuseoon. Retken oleellisen osan muodostaa piknik, jolla tarjottiin tällä kertaa savukalasalaattia ja Päivättären herkullista suklaakakkua. Ruokajuomana oli hellesäähän ja autoiluun soveltuvasti jäätee ja kakun kanssa kylmä maitokahvijuoma.
Savulohisalaatti
puolikas savustettu lohi
2 kevätsipulia (tai pieni purjo)
4 dl kuviopastaa esim. farfalleja
1 pieni tlk (198 g) makeaa maissia
noin puolikas tuoretta kurkkua
4 tomaattia
2 kerää jääsalaattia
3 kovaksi keitettyä munaa
Keitä pasta. Ruodi ja pieni lohi, leikkaa sipuli renkaiksi, valuta maissi, kuutioi kurkku, lohko tomaatit ja revi salaatti. Sekoita ainekset keskenään. Lisää kananmunalohkot salaatin päälle (näin et unohda niitä jääkaappiin kuten Ketturouva teki).
Kastike
1 tlk kermaviiliä
runsaasti silputtua kevät- tai ruohosipulia
sitruunamehua
suolaa, sokeria
Kastike kaipaisi mielestäni jotakin terästettä, mutta en oikein tiedä mitä. Hunajaa? Sinappia? Etikkaa? Kaikkia näitä?
Jäätee (ohje Päivättäreltä)
1l vettä kiehautetaan
lisätään 10 teepussia jotain hedelmällä maustettua mustaa teetä (esim Twinings) ja liotetaan 5 min.
lisätään 1 1/2 - 2 dl sokeria ja annetaan liueta veteen
teehen lisätään 1 l kylmää vettä, ja noin yhden sitruunan mehu
1 kommentti:
Samankaltaiselle salaatille olen tehnyt kermaviilikastiketta ihan vaan sekoittaen kermaviilipurkilliseen 2 tl sinappi, hiukan vastajauhettua mustapippuria ja tillisilppua.
Olen myos tehnyt kermaviilikastiketta pastasalaatille (kermajuustoa, metwurstia, purjosilppua, maissia ja keit. pastaa) lisaten kermaviiliin kolmisen ruokalusikallista Heinzin chiliketsuppia.
terv. Myohaiskeski-ik. rva
Lähetä kommentti