perjantai 12. tammikuuta 2007

Mangokalkkunan paluu

eli uusi vuosi, vanhat kujeet

Ensiksi ilmoitusasia, kettuväen keittiö - ja muukin huusholli - muuttaa kevään aikana isompiin tiloihin, ja kyseiseen muutokseen liittyvistä valmisteluista johtuen harvanpuoleinen bloggaustahtimme tuskin tihenee ainakaan lähitulevaisuudessa.

Tämän blogin ensimmäisten kokkausten joukossa oli possua mangosalsassa, jota tuli sittemmin kokeiltua myös kalkkunasta valmistettuna. Kalkkunakokeilu poiki lopulta seuraavan variaation alkuperäisestä ohjeesta. Mikäpä olisi sopivampi aloitus uudelle blogivuodelle.

Kalkkunaa mangokastikkeessa (kahdelle)

250-300 g marinoimattomia kalkkunan filésuikaleita
2 rkl öljyä
2 dl kookosmaitoa
4 rkl mangochutneya
2 rkl makeaa thai-chilikastiketta
valkosipulin kynsi murskattuna
1-2 rkl limettimehua

Paista kalkkunasuikaleet pannussa. Lisää kookosmaito ja anna kiehua hiljalleen noin 5 min. Lisää mangochutney, valkosipuli ja chilikastike. Keitä vielä pari-kolme minuuttia. Lisää lopuksi limettimehu.

Sopii tarjottavaksi esimerkiksi riisin kanssa.

Mahdollisia lapsellisia lukijoita ehkä kiinnostaa, että tämä ruokalaji maistui myös Pojalle, jonka osuus tosin otettiin sivuun ennen chilikastikkeen lisäämistä. Tähän mennessä ruuanlaitto ei ole siinä mielessä ollut kovin haasteellista, että Poika on syönyt lähinnä vauvanruokaa, joko kotitekoista tai kaupan purkkisellaista silloin kun äitiä laiskottaa. Uusia haasteita on kuitenkin tänä vuonna edessä, kun ruuan pitäisi sopia ja kelvata myös yksivuotiaalle.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails