perjantai 13. helmikuuta 2015

Nopea kikhernecurry

Tiedättekö kun joskus iskee himo johonkin ruokaan niin että sitä on pakko saada? Minulla oli tällainen himo kookoksiseen kikhernecurryyn. Kaipaamanikaltainen ohje löytyi Yummy, healthy, easy -blogista. Tällaisen sovituksen siitä tein:

Kikherne-kookoscurry (4-6:lle) 

2 rkl (tai sinnepäin) oliiviöljyä
1 keltasipuli silputtuna
2 valkosipulin kynttä murskana
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl jauhettuja korianterinsiemeniä
0,5 tl kurkumaa
0,5 tl kanelia
ripaus cayennepippuria
2 tlk (n. 600 g) kikherneitä
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
4 dl  kookosmaitoa
suolaa
(tuoretta korianteria koristeluun)

Paistele silputtu sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä isossa pannussa tai kasarissa, älä polta! Kun sipulit ovat kuullottuneet ja ehkä hieman ruskistuneet, lisää mausteet ja pyörittele sekaisin. Lisää sitten valutetut kikherneet, tomaattimurska ja kookosmaito ja sekoita hyvin. Anna porista kannen alla sillä välin kun keität riisin. Tarkista suola, koristele tuoreella, silputulla korianterilla jos sitä sattuu olemaan saatavilla, ja nauti basmatiriisin kanssa. 


Currysta tuli juuri sellaista kuin halusin, ihanan täyteläistä ja pehmeän makuista. Oikeaa lohturuokaa.

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Voin melkein tuntea maun suussani! Paljonko laitat kookosmaitoa tuollaiseen satsiin? Kysyypi Irma

Ketturouva kirjoitti...

No niin, olipa sitten unohtunut se kookosmaito koko ohjeesta! 4 dl menisi tähän täyteen annokseen.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails