perjantai 13. huhtikuuta 2007

Uusi keittiö


Siirryimme siis pääsiäisen pyhinä uuteen, isompaan keittiöön. Ruokakomero vain on pienempi kuin ennen, joten hieman pitää vielä sompailla että kettuperheen varastot saadaan sinne sopimaan. Toistaiseksi joitakin ruoka-aineita ja astioita täytyy vielä etsiskellä muuttolaatikoista. Muutto on muuten oiva tilaisuus hankkiutua eroon vuosikertaryyneistä ja muusta sellaisesta komeron perukoille unohtuneesta.

Tämän kaaoksen keskelle saapui toisena pääsiäispäivänä Päivätär, joka on tämänkertaisen postauksen vieraileva tähti. Mukanaan tuomistaan aineksista ja meidän varastoistamme löytyneistä kuivatuista suppilovahveroista hän loihti seuraavan herkullisen risoton.

Sienirisotto (3-4 hengelle)

n. 1 kasvislientä

25 g kuivattuja sieniä (kantarelli, herkkutatti, siitake tai morel kirjan esimerkissä, ja kirja sanoo 50 g)

1 rkl oliiviöljyä

4 rkl suolatota voita

1 valkosipulin kynsi hienonnettuna

1 sipuli silputtuna

n. 3 3/4 dl risottoriisiä (vialone nano, carnaroli tai arborio)

1 dl kuivaa valkoviiniä

2.5 dl raastettua parmesan-juustoa (ei valmista raastetta) ja 75 g raastettuna tai lastuina tarjoiluun (vähempikin riittänee)

merisuolaa ja mustapippuria


Laita kasvisliemi ja sienet kattilaan ja anna sienten liota kymmenisen minuuttia. Kuumenna sitten liemi kiehuvaksi, siivilöi sienet pois ja laita liemi takaisin kasariin, jotta se pysyy lämpimänä.


Sulata öljy ja puolet voista isossa pannussa. Lisää valkosipuli ja sipulisilppu ja kuullota miedolla lämmöllä, kunnes pehmenneet (ei ruskistuneet). Lisää riisi ja sekoita hyvin, jotta kaikki jyvät peittyvät öljyyn.


Lisää 1 kauhallinen kuumaa kasvislientä riisiin ja sekoita hyvin. Kun riisi on imenyt nesteen, lisää toinen kauhallinen ja sekoita hyvin. Jatka riisin kypsentämistä miedolla lämmöllä kunnes riisi on imenyt kaiken liemen, 15-20 min. Silppua sillä aikaa sienet pienemmiksi mikäli tarpeen.


Lisää lopuksi sienet, valkoviini, loppu voi ja parmesan-raaste risottoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoittele miedolla lämmöllä vielä 2 minuuttia. Näin juusto sulaa riisin joukkoon ja risotosta tulee ihanan kermaista.


Nauti samantien hyvän leivän ja viinin kanssa! Jokainen voi lisätä juustoa päälle makunsa mukaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea uuteen keittiöön =) Toivottavasti myös jatkossa saa nauttia persoonallisista ja hienoista resepteistä (ettei vaan muutu suurkeittiötyylisiksi =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails