Tarkoituksemme oli tehdä eväsretki Barytonicin ja Kissaemon perheen kanssa, mutta säiden haltijat eivät olleet suunnitelmillemme suosiollisia. Eväiden syömistä se ei kuitenkaan estänyt. Oma panoksemme eväisiin oli tällä kertaa vartaita ja nyyttejä. Erityisesti possuvartaat ja sataykastike onnistuivat hyvin, vaikka kirjan kuvassa nestemäiseltä näyttänyt kastike olikin koostumukseltaan pikemminkin tahnaa. Oliko vika reseptissä vai maapähkinävoissa? Mutta maku on tärkein, eikä siinä ollut mitään vikaa.
Possuvartaat (8 kpl)
500 g possunfileetä
marinadi:
2 rkl makeaa chilikastiketta
2 rkl ketsuppia
2 rkl hoisin-kastiketta
2 murskattua valkosipulin kynttä
3 rkl sitruunamehua
2 rkl hunajaa
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Leikkaa possunliha melko pieniksi kuutioiksi. Kaada marinadi päälle ja sekoita hyvin. Marinoi jääkaapissa useita tunteja tai mieluiten yön yli. Pujota lihakuutiot vartaisiin ja grillaa molemmilta puolilta 3-4 minuuttia (kunnes liha on kypsää). Sivele lihaa grillauksen aikana marinadilla. Tarjoa sataykastikkeen kanssa.
Sataykastike
pieni sipuli, silputaan hienoksi
1 rkl ruokaöljyä
125 g maapähkinävoita
2 rkl soijakastiketta
1,25 dl kookoskermaa
2 rkl makeaa chilikastiketta
Kuullota sipuli öljyssä ja sekoita joukkoon muut ainekset. Paista seosta kunnes se on sileää ja kuumaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti