Päivätär tuli vieraisille ja ehdotti taginea. Kun Arin pata, joka vietti meillä useita kuukausia kaapinpäällyshoidossa, oli jo tullut palautettua lailliselle omistajalleen, ja samaan aikaan erään postimyyntifirman kuvastossa komeili punainen taginepata varsin kohtuullisella hinnalla, uusi hankinta keittiöön oli tehtävä. Poikkesimme siis sienestysretkeltä palatessa kaupan kautta ja punainen pata muutti meille. Ainakin tämän koekäyttökerran perusteella olemme siihen kovin tyytyväisiä. Myös ruoka oli mukavan makuista.
Tagine mquali (neljälle)
(Alkuperäinen ohje kirjasta Miller: Välimeren maiden herkut)
1 kg lampaankyljyksiä - käytimme paloiteltua karitsan karetta
3 rkl oliiviöljyä
2 melko karkeasti silputtua sipulia
3 murskattua valkosipulinkynttä
3 dl lihalientä
2 rkl raastettua sitruunankuorta
2 rkl sitruunamehua (taisi kyllä mennä enemmän)
2 rkl tomaattipyrettä
0,5 tl sahramia
1 tl rouhittuja juustokuminan (jeera) siemeniä
suolaa, mustapippuria
1 rkl vehnäjauhoja
16 vihreää oliivia
Poista lampaanlihasta kova rasva. Ruskista kyljykset paistinpannulla öljy-voiseoksessa molemmin puolin ja siirrä pataan. Niiden ei tarvitse olla läpikypsiä. Ruskista samassa pannussa myös sipuli ja valkosipuli ja lisää pataan. Lopuksi huuhtele pannu vesitilkalla ja kaada se kyljysten päälle. Lisää kaikki mausteet, tomaattipyre ja lihaliemi ja sekoita. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä liedellä tai uunissa 45-55 min.
Sekoita vehnäjauhot vesitilkkaan ja lisää suurus pataan, sekoita hyvin. Hauduta kunnes liemi saostuu - meidän liememme oli käytännössä hyvin saennutta jo jauhoja lisätessä eikä tarvinnut enää hauduttelua. Lisää lopuksi oliivit.
Tarjoa lisukkeena couscousta tai keitettyä riisiä.
Jälkiruokana nautimme taannoiselta Lähi-itään suuntautuneelta työmatkalta tuliaisina tuotuja herkkuja, eli baklavaa ja suklaakuorrutettuja taateleita minttuteen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti