tiistai 20. huhtikuuta 2010

Pinaatti-ricottapasta

Viime aikoina ei ole tullut laitettua paljonkaan ruokaa, pitkälti siksi ettemme ole olleet kotona. Viimemmäksi olimme yhdistetyllä työ- ja huvimatkalla mummolan lihapatojen ääressä.

Koska en tällä hetkellä ole säännöllisissä päivätöissä, pyhitin kotiin paluun jälkeen yhden päivän kodinhoidolle. Siivotessa tuli nälkä, mutta pelkästään itselleen on mielestäni vähän tylsää laittaa ruokaa. Päädynkin yleensä helppoihin ja nopeisiin ratkaisuihin, niin nytkin. Tämäkin tekele on muistuma opiskeluajalta, jolloin tapasin laittaa feta-pinaattipastaa. Tällä kertaa korvasin fetan pehmeällä ricotta-juustolla, mikä teki kastikkeesta vähemmän suolaisen.

Pinaatti-ricottapasta
(trad. mukaelma)

oliiviöljyä
150 g pakastepinaattia
n. 100 g pehmeää ricottajuustoa
valkopippuria
jauhettua muskottia
suolaa
muutama tuore basilikan lehti

nauhapastaa, esim. fettucine tai tagliatelle

Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Lorauta kattilaan tilkka oliiviöljyä ja hauduta pinaattia siinä kunnes se höyryää. Lisää ricottajuusto ja sekoita hyvin. Mausta valkopippurilla, muskotilla ja suolalla ja kuumenna perinpohjin. Lopuksi tarkista suola ja revi sekaan muutama basilikan lehti. Kaada kastike valutetun pastan päälle ja sekoita hyvin. Kastikeannoksesta riittää hyvin kahdelle. 

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails