lauantai 26. kesäkuuta 2010

Keskiviikko: Kotiruokaa Pariisissa

Keskiviikko oli raskas päivä, Ketturouvalla vierähti miltei kymmenen tuntia kongressissa, jossa hän piti päivän viimeisen esitelmän, kun taas Karhuherra käytti lähes saman ajan Le Bourget'n ilmailumuseossa. Illan suussa 11. kaupunginosassa sijaitsevalle hotellillemme raahauduttuamme emme jaksaneet enää lähteä Marais'ta edemmäs kalaan, vaan kävimme kokemassa pienen, kotiruokaa (cuisine familiale) mainostavan ravintola Au Coin de Malte (Maltan kulma) lähellä Oberkampfin metroasemaa Rue de Maltella.


Pienessä ravintolassa oli puolenkymmentä pöytää, kaikki erilaisia, ja vaikutti siltä, että asiakaskunta koostui pääasiassa lähikulmien asukkaista, jotka käyvät Maltan kulmassa usein. Seinillä oli jonkun paikallisen taiteilijan näyttely ja pöydillä listaukset ja hinnasto esillä olevista töistä.

Tarjolla oli paria erilaista vaihtoehtoa alku-, pää- ja jälkiruokaa. Päädyimme valitsemaan alkupalaksi leikkelelautasen, pääruuaksi lampaankyljyksiä sipulikastikkeen, parsakaalin sekä ranskalaisten perunoiden kera, ja jälkiruuaksi paahtovanukasta. Ruokajuomaksi otimme karahvin talon punaviiniä.


Maltan kulma tarjoaa sitä mitä lupaakin, maukasta kotiruokaa ystävällisen ja epämuodollisen palvelun kera. Kolmen ruokalajin ateria juomineen kahdelle nautittiin hyvin kohtuulliseen kolmenkymmenen euron hintaan. Meitä viehätti ravintolan mutkaton tunnelma, tällaista pikku ravintolaa voisi olla mukava pitää itsekin.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails