Persiljassa marinoidut grillatut fenkolit
(Glorian Ruoka & Viini 5/2010)
4 fenkolia
1 dl lehtipersiljaa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl hunajaa
0,75 dl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria myllystä
Halkaise fenkolit ja keitä niitä noin vartin verran suolalla maustetussa vedessä, niin että ne ovat vielä napakoita. Valuta fenkolit.
Hienonna lehtipersilja ja murskaa valkosipuli kulhoon. Lisää viinietikka, hunaja ja oliiviöljy, mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele fenkolit yrttiöljyyn ja anna marinoitua.
Grillaa fenkoleita noin 3 minuuttia molemmin puolin. Sivele ne lopuksi yrttiöljyllä. Tarjoa salaatin ja grillatun halloumijuuston kanssa*.
Grillaa fenkoleita noin 3 minuuttia molemmin puolin. Sivele ne lopuksi yrttiöljyllä. Tarjoa salaatin ja grillatun halloumijuuston kanssa*.
*Lehdessä fenkoleiden kanssa tarjottu romesco-kastike olisi ollut hiukan liian ylivoimaista valmistaa Kesäkodin oloissa, joten sen jätimme väliin.
Pinaatti-paprikatäytteiset lampaanrullat vartaissa
(Glorian Ruoka & Viini 5/2010)
2 isoa karitsan ulkofilettä
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
100 g pinaattia
2 paahdettua paprikaa tai 1 dl valmiita paahdettuja paprikoita
ripaus suolaa
4 rosmariinin oksaa tai varrastikkua
2 rkl oliiviöljyä
Paahda paprikat: grillaa niitä erittäin kuumalla lämmöllä kunnes kuori on täysin mustunut. Kääntele paprikoita pari kertaa grillauksen aikana. Pane kuumat paprikat muovipussiin, sulje pussi ja anna jäähtyä puoli tuntia. Vedä mustunut kuori irti, poista kanta ja siemenet. Valele oliiviöljyllä. Leikkaa paprikat pituussuunnassa n. 1 cm suikaleiksi.
Halkaise karitsanfileet pituussuunnassa niin että saat kaksi pitkää, ohutta fileenpuolikasta. Leikkaa sitten kumpikin puolikas pituussuunnassa vielä neljäksi suikaleeksi niin että saat yhteensä 8 pitkää fileensuikaletta. (Tässä täytyy kyllä todeta että meidän fileistämme ei näin montaa reilun sentin levyistä suikaletta saanut, parhaastakin tuli 3/puolikas, onneksi olin varautunut useammalla fileellä.)
Hauduta pinaatti pehmeäksi (1-2 min) pannussa oliiviöljyssä, johon olet lisännyt murskatun valkosipulinkynnen.
Levitä ohut kerros pinaattia fileesuikaleille. Jätä n. 5 cm toisesta päästä tyhjäksi, koska täyte puristuu ulospäin rullattaessa. Pane pinaattien päälle muutama rosmariinin lehti ja laita päällimmäiseksi paprikasuikaleet. Rullaa fileet tiukasti aloittaen täytetystä päästä. Työnnä sitten rullat varrastikkuihin. Jos haluat, voit varrastaa rullat myös rosmariininoksiin, silloin tee niihin ensin reiät varrastikulla.
Sivele rullien pinnat oliiviöljyllä ja grillaa 2-3 minuuttia/puoli.
Lisuke rullille valmistui oman palstan kesäkurpitsasta, tomaateista ja kotimaisesta chevrestä* kaasu-uunissa melkein itsestään:
Tomaatti-kesäkurpitsapaistos
(Yhteishyvä Ruoka 8/10)
1 kesäkurpitsa
2 isoa tomaattia
100 g vuohenjuustoa viipaleina
oliiviöljyä
2 tl provencale-yrttiseosta tai soveltuvia yrttejä maun mukaan
suolaa, mustapippuria
3 rkl parmesaaniraastetta
*Käytin tähän Hakaniemen hallin Lentävästä Lehmästä ostamaani kotimaista chevreä, jossa oli kaunis, pehmeä maku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti