torstai 23. elokuuta 2012

Kylmäsavuporo-mustatorvisienipasta

Sienihaaste antoi meille hyvän tekosyyn yhdistää uudella tavalla paria vanhaa kestosuosikkiamme, mustatorviseniä ja ja kylmäsavuporoa. Ja jos oikein rehellinen olen, tulos oli vähintäänkin herkullinen.

Kylmäsavuporo-mustatorvisienipasta

Tarvitset:

pienehkön sipulin hienoksi silputtuna
noin 60-70 g poron kylmäsavurouhetta
viisi kourallista mustarvisieniä (tai kolme kourallista kuivattuja liotettuna, liotusvettä voi käyttää muuten maun säätämiseen, joten sitä ei kannata heittää pois ainakaan ennen ruoan valmistumista)
valkosipulin kynsi tai pari
2 dl kermaa
tuoretta timjamia
hyvä nokare voita
suolaa ja pippuria
päälle vastaraastettua parmesaania
pastaksi käy maniosti fettucine tuorepastana

Kuullota hiljaisella tulella sipuli voissa. Lisää pororouhe ja sienet sekä muutama timjamin oksa. Anna hautua muutama minuutti edelleen hiljaisella tulella, kunnes sienten ja poron aromi tuntuu selvästi. Lisää kerma ja anna sen haihtua hiljalleen noin kahteen kolmasosaan - puoleen. Kerman jälkeen voi mukaan laittaa murskatun valkosipulinkynnen. Lisätään noin ruokalusikallinen riivittyjä timjamin lehtiä. Timjamin oksat voi kerätä pois tässä vaiheessa.


Kastikkeen poristessa hiljalleen keitetään pasta. Tuorepastan parin minuutin keittoaika helpottaa ajoituksessa, kunhan vesi on saatu kuumaksi etukäteen. Kun pasta kiehuu, lisätään vielä kastikkeeseen suola ja pippuri maun mukaan.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails