maanantai 15. syyskuuta 2014

Lehtikaali-pekonipasta

Lehtikaali on ehdottomasti viimeisen parin vuoden nousija vihannesten joukossa. Vielä muutamia vuosia sitten en muista koko kasvista kuulleenikaan. Sitten reseptejä alkoi äkkiä pursua joka tuutista ja hieman kiharaisia lehtiä sai ihmeteltäväkseen kauppojen vihannestiskeille. Pakkohan sitä oli kokeilla itsekin kasvattaa.

Lehtikaali ei suotta ole noussut kukoistukseen, se on maukas, satoisa, terveellinen ja monikäyttöinen. Tässä Hesarin reseptissä - joka yllätyksekseni oli jo vuodelta 2006 - lehtikaali ja pekoni solmivat onnistuneen liiton pastassa.

Lehtikaali-pekonipasta

250 g lehtikaalia (noin 7 lehteä)
100-170 g pekonia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
2-3 dl vettä
(1/2 kasvisliemikuutiota - ei välttämätön)
100 g herneitä*
mustapippuria, suolaa 

* alkuperäisessä ohjeessa pakastettuja, käytimme tuoreita

400 g pastaa - me käytimme tagliatellea, joka sopi tähän tarkoitukseen mielestämme hyvin

Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit. Huuhdo ja kuivaa lehdet.Suikaloi kaali, hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet.

Paloittele ja paista pekoni. Valuta ylimääräinen rasva pois (käyttämästämme pekonista ei irronnut kovin paljon rasvaa emmekä valuttaneet sitä minnekään, siitähän vain tulee herkullinen maku).

Kaada pannulle oliiviöljyä ja lisää pekonin sekaan sipulisilppu sekä lehtikaali. Paista hetki sekoitellen. 

Lisää n. 2 dl kiehuvaa vettä (+ puolikas liemikuutio) ja herneet. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes lehtikaali tuntuu pehmeältä. Lisää tarvittaessa vettä. Mausta pippurilla ja suolalla. 

Valuta pasta ja sekoita siihen kaali-pekoni-sipuliseos. Annoksen päälle sopii raastaa esimerkiksi pecorino romano -juustoa.  

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails