tiistai 12. syyskuuta 2006

Kesäkurpitsakastike pastalle

Tämän mukavan kesäisen makuisen kastikkeen teemme parhaimmillaan miltei pelkästään oman palstamme tuotteista, vain oliiviöljy, suola, mustapippuri, pecorino romano ja pasta on ostettu kaupasta. On oikeastaan aika palkitsevaa voida sanoa näin.

Fusilli corti allo zucchino

500 g fusillia
90 ml (n. 6 rkl) oliiviöljyä
125 g hyvin hienonnettua sipulia
1 tl hyvin hienonnettua valkosipulia
1 rkl hyvin hienonnettua persiljaa
500 g kesäkurpitsaa leikattuna muutaman sentin pituisiksi ja muutaman millin paksuisiksi tikuiksi
2 rkl tuoreita basilikan lehtiä revittyinä
1 tl hyvin hienonnettua tuoretta minttua
4 rkl pecorino romano-juustoa

Aloitetaan laittamalla pastankeitinvesi kiehumaan. Sipuli ja oliiviöljy laitetaan paistokasariin ja kuullotetaan. Kun sipuli alkaa olla kuullottunut, lisätään reilusti lämpöä kasarin alle ja laitetaan hetimiten sekaan valkosipuli. Keitetään sekoittaen noin minuutin verran. Sitten mukaan sekoitetaan persilja ja kesäkurpitsat. Tässä vaiheessa saa kaasu/levy olla liki kuumimmillaan, sillä kesäkurpitoissa on paljon nestettä. Keittämistä jatketaan sekoittaen kunnes kesäkurpitsat ovat pehmenneet ja mahdollisesti hiukan ruskistuneet.
Lopuksi sekoitetaan joukkoon basilika, minttu, suola ja mustapippuri. Tuli otetaan pois kasarin alta.

Kastike sekoitetaan keitetyn fusilli-pastan kanssa ja tarjoillaan pecorino romano-juuston kera.
2 kommenttia:

Rosmariini kirjoitti...

Onpa kyllä hienoa, että saa sapuskaan melkein kaiken omilta viljelyksiltä. Onko sinulla mitään erityisiä vinkkejä mintun kasvattamiseen? Se on meikäläiselle vähän vieraampi viljeltävä, mutta ajattelin, että ensi keväänä voisi kokeilla sitäkin.

Ketturouva kirjoitti...

En oikeastaan osaa antaa mitään vinkkejä, koska minttu on ollut aika kiitollista kasvamaan, olen aikanaan pistänyt maahan kaupasta ostetun ruukkumintun ja siitä se on levinnyt yrttipenkkiin, jossa se uusiutuu itsekseen juuriversoista. Tämän vuoden sato tosin jäi pieneksi, ehkä kuivuuden takia. Voi olla että täytyy istuttaa uutta minttua ensi vuonna.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails