sunnuntai 22. heinäkuuta 2007

Rucolaperunat

Uusien perunoiden sesonki jatkuu palstamme omalla sadolla, ja täytyy sanoa, että eron tehoviljeltyjen kaupasta ostettujen ja vasta maasta nostettujen "luomupottujen" välillä huomaa.

Ohje on kuulemma alkujaan peräisin Niklaksen keittiössä -ohjelmasta, sain sen eräältä tutulta. Olen pudottanut siihen kuuluneen ruohosipulin pois, koska aluksi unohdin ostaa sitä ja myöhemmin en ole sitä kaivannut. Tämä on oivallinen ja helppo lisuke grilliruualle.


Rucolaperunat

uusia perunoita
iso nippu rucolaa
hyvää oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
suolaa

Keitä perunat ja valuta vesi pois. Lorauta kuumien perunoiden päälle oliiviöljyä, lisää silputtu rucola ja jauha päälle suolaa ja pippuria. Ravista kattilaa reippaasti että sisältö sekoittuu. Tarjoile heti.

4 kommenttia:

Sammakko kirjoitti...

Olen ihan samaa mieltä! Oman maan uudet perunat ovat toista kuin kaupasta tai torilta ostetut. Toinen, mitä jaksan ihmetellä, on oman maan kyssäkaali: se maistuu pikemminkin hedelmältä kuin vihannekselta. Sellaista ei kaupasta saa.
Teillä on kivat sivut, hyviä ohjeita. Aloitin tässä itsekin ruokablogin ja lisäsin teidät linkkilistaan. Toivottavasti se sopii?

Ketturouva kirjoitti...

Sammakko, tottahan toki se sopii. :)

Tusla kirjoitti...

Ja niin samaa mieltä ollaan täälläkin. Kyllä nuo oman maan tuotokset, perunat eritoten maistuvat niin hyville! Pinaattia pukkaa ja kohta tulee kesäkurpitsaa ovista ja ikkunoista... :)

Ketturouva kirjoitti...

Kesäkurpitsaa näyttäisi olevan tulossa meidänkin palstalla vaihteeksi runsaanpuoleisesti. Pitäneekin yrittää blogata joku uusi kesäkurpitsaresepti jahka pääsen satoa korjaamaan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails