sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Lumipalloja ja Petterin kuonoja

Joulukuun ruokahaasteessa tehtävänä oli kehittää jotakin värikästä yleensä kalvakanpuoleisten perinneruokien kattamaa joulupöytää koristamaan. Ketun keittiö tarttui tehtävään yhdistämällä joulun perinteikkäät värit punaisen, valkoisen ja vihreän tässä lämpimässä kasvislisukkeessa.

Lumipalloja ja Petterin kuonoja

200 g kirsikkatomaatteja
200 g mozzarellapalloja
oliiviöljyä
2 rkl tuoretta basilikaa
1 rkl tuoretta oreganoa
1 tl kuivattua timjamia
1-2 valkosipulin kynttä murskattuna
2-3 tl (demerara)sokeria
suolaa
mustapippuria

Pese ja valuta tomaatit. Silppua yrtit ja murskaa valkosipuli ja sekoita ne pariin ruokalusikalliseen oliiviöljyä. Sekoita joukkoon mozzarellat. Anna maustua jonkin aikaa.

Lorauta pari-kolme ruokalusikallista oliiviöljyä pannuun. Kun öljy on kuumaa, lisää tomaatit ja paista niitä muutama minuutti käännellen. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Poista tulelta. Kippaa päälle yrtti-mozzarellapallot ja pyöräytä nopeasti sekaisin, kaada tarjoiluastiaan ja vie pöytään vielä lämpimänä.

Sopii tarjoiltavaksi alkupalojen joukossa tai esimerkiksi kalan tai linnun lisukkeena. Annoksesta riittää 2:lle pääruuan lisukkeena.


Resepti on yhdistelmä aikaisemmasta omasta tomaatti-mozzarella -pohjaisesta uunissa kypsennetystä kehitelmästä, jota onneksi ei tullut sillä erää polkattua koska se tuntui kaipaavan vielä hieman virittämistä, ja SK:n viimeisen Gourmet-lehden yrttisistä kirsikkatomaateista. Meidän lumipallomme pääsivät kaikesta huolimatta hieman sulamaan; en siis voi olla kylliksi korostamatta sitä että juustopallukat vain pyörähtävät pannun kautta. Testiaterialla nautimme niiden kanssa

Pecorino romanolla kuorrutettua kalaa

1 (meri)lohifilee tai muu isohko kalafilee
n. 2 dl raastettua pecorino romano -juustoa
oliiviöljyä
1/2 tl roomankuminaa (jeera)
n. 1 tl suolaa

Laita filee uunipellille leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin ja voitele se oliiviöljyllä. Sekoita suola ja roomankumina keskenään ja ripottele seosta kalan päälle. Lopuksi peittele kala juustoraasteeseen. Paista n. 15 minuuttia vajaassa 200 asteessa.

Tämä kala on yksinkertaistettu versio Classical Cookbookin reseptistä Bream in cheese and oil. Lahnakin siis sopinee tarkoitukseen.

3 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

taatusti uudenlaista joulupöytään tämä klassikkoyhdistelmä. joulun värit siinä ovat totta tosiaan!

onnea kisaan teillekin!

Ketturouva kirjoitti...

Kiitos, Hyppysellinen. :) Tuli vähän kiire haastepostauksen kanssa kun aluksi olin jotenkin onnistunut katsomaan että aikaa on joulun yli...

Anonyymi kirjoitti...

Nams :) Ihan takuulla ihanat ja erilaiset joulupöydän herkut.

Tuota petterinnenä-reseptiä koetan kokeilla :)

Mukavaa Joulunodotusta. Ja onnea kisaan!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails