lauantai 11. huhtikuuta 2009

12 kuukautta: huhtikuu

Huhtikuun ohje on oikeastaan hyvin viitteellinen, koska Kiros mainitsee, että tähän ruokalajiin voi käyttää miltei mitä tahansa kalaa ja yrttejäkin voi vaihdella mielensä mukaan.

Rombo alle erbette
uunikala yrttien kera

1 n. 150-200 g kalafilee/syöjä, esim. kampelaa, turskaa, lohta, taimenta - me käytimme nieriää
vehnäjauhoja kalan jauhottamiseen
suolaa, mustapippuria
3 rkl oliiviöljyä
1,25 dl valkoviiniä
0,6 dl vettä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
tuoretta persiljaa, rosmariinia, salviaa, minttua ja timjamia, kutakin 1 rkl hienoksi silputtuna
n. 30 g voita

Kuumenna uuni 220 asteeseen.

Leikkaa halutessasi fileet kahteen osaan kypsentämisen helpottamiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja jauhota molemmilta puolin kevyesti (oletan, että tässä kyse on nahattomasta fileestä, meidän fileessämme oli nahka, joten jauhotin vain nahattoman puolen).

Voitele uunivuoka oliiviöljyllä ja laita kalafileet vuokaan. Kaada päälle viini ja vesi. Ripottele yrtit ja valkosipuli sekaan. (Tein päin vastoin, ensin yrtit, sitten nesteet.) Valele kalafileitä nesteellä ja laita kullekin muutama voinokare.

Laita vuoka kuumaan uuniin ja paista n. 20 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Tarjoa heti.


Kalassa maistuivat mielestämme onnistuneesti sekä yrtit, viini että kala itse. Yrttejä olisi voinut huoleti olla enemmänkin, niin että kalan voi peittää niillä kokonaan. Maukas liemikin kannattaa nauttia kastamalla siihen hyvää leipää.

Laitoimme yrttikalan kanssa lisukesuosikiksemme kertalaakista päätyneitä lyttypottuja, joissa yhdistyvät helppous ja hyvä maku, ja höyrytettyä parsakaalia, joka tällä kertaa sai höysteekseen muutaman tipan oliiviöljyä ja sitruunamehua sekä parmesaanilastuja.

Ruokajuomana oli tietenkin italialainen valkoviini, joksi olimme pääsiäisaikaan sopivasti valinneet Kristuksen kyyneliä eli Lacryma Christi dei Feudi di San Gregorio 2007.

***

Asiasta kukkaruukkuun: arvatkaapa mikä ominaisuus potentiaalisessa seurustelukumppanissa herätti eniten kiinnostusta sekä miesten että naisten keskuudessa City-lehden kyselytutkimuksen mukaan?

No tietenkin ruuanlaittotaito!

2 kommenttia:

Dea kirjoitti...

Näyttääpä hyvältä.:) Meidän keittiössä kalat ovat ehkä liiankin keskeisessä asemassa.

Ketturouva kirjoitti...

Dea, voineeko kalaa todella käyttää liikaa? Täytyykin tulla kurkkimaan mitä olette kalasta laittaneet.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails