tiistai 19. heinäkuuta 2011

Pasta estate

Jos asuisimme Italiassa, laittaisimme tätä pastaa keväällä nimellä pasta primavera. Suomessa kotimaisia uuden sadon kasviksia saa kuitenkin vasta juhannuksen jälkeen, siksi vaihdoimme nimenkin kesäiseksi. Lisäksi sana estate tuntuu hauskasti viittaavan myös raaka-aineiden lähteeseen, eli palstaamme, josta kesäkurpitsat ja sokeriherneet kerättiin. Yrtit tulivat omalta parvekkeelta, tomaatit ja sipulit tällä kertaa kaupasta.

Pasta estate (neljälle)

1,25 l fusillia (tai penneä tai farfallea; keittoaika n. 11-12 min)

oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
2 pienehköä kesäkurpitsaa (keltainen ja vihreä)
2 kevätsipulia
n. 0,25 l sokeriherneen palkoja
250 g kirsikkatomaatteja
reilusti karkeasti silputtua tuoretta minttua, timjamia, persiljaa ja basilikaa
suolaa, mustapippuria myllystä
muutama kesäkurpitsan kukka (ei välttämätön)

parmesaania tarjoiluun

Laita pastan keitinvesi kiehumaan.

Pätki sokeriherneet ja kevätsipulit, puolita tomaatit ja leikkaa kesäkurpitsa paksuhkoiksi tikuiksi. Murskaa valkosipulin kynnet.

Jos käytät kesäkurpitsan kukkia, puhdista kukat poistamalla kovat vihreät verholehdet ja emit/heteet (ja tarkasta ettei kukassa ole asukkaita) sekä varsi.

Kun olet saanut pastan kiehumaan, kaada paistokasariin oliiviöljyä niin että pohja reilusti peittyy. Kuumenna öljy ja lisää siihen murskattu valkosipuli. Paistele valkosipulia hetki että makua irtoaa öljyyn. Lisää kesäkurpitsat ja kevätsipuli, ja paistele käännellen. Kippaa hiukan myöhemmin herneet kasariin. Muutamaa minuuttia ennen pastan valmistumista lisää tomaatit ja timjami. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää muut yrtit ja viimeiseksi kesäkurpitsan kukat. Kaada päälle valutettu pasta ja kääntele vihannekset pastan sekaan.

Tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.


Kesäkurpitsan kukissa on oma hieno makunsa. Ne säilyvät vuorokauden verran jääkaapissa kevyesti talouspaperiin kiedottuina.

2 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

kotimaiset kirsikkatomaatit on muuten hurjan hyviä just nyt - ihanan makeita!

Ketturouva kirjoitti...

Merituuli, niin ovat - ja tomaatit ovat muutenkin parhaimmillaan. Olemme syöneet niitä kilokaupalla. Talvella emme niitä sitten paljon syökään, maku ei ole kohdallaan ja lisäksi kärsin omantunnontuskia ostinpa sitten kotimaisia kasvihuoneversioita tai lentotomaatteja...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails