torstai 19. helmikuuta 2009

Asia on pihvi

Kun blogimme oli vielä tuore, Poika, tuolloin 2,5 kk, oli ensimmäistä kertaa tätikummillaan Päivättärellä hoidossa muutaman tunnin. Sen kunniaksi laitoimme pihvejä sherrysinihomekastikkeen kera. Nyt Poika, joka täytti juuri 3 vuotta, on ollut viettämässä hiihtolomaa mummolassa, ja juhlistimme tänä iltana tilannetta samalla ruokalajilla. Voisi todeta, että siitä on tullut jo perinne.

Naudan sisäfileestä valmistetut pihvit olivat juuri sopivia, sisältä lämpimiä mutta eivät kypsiä. Seurakseen pihvit ja kastike saivat höyrytetyn parsakaalin lisäksi Pastanjauhajien esittelemät lytätyt potut (olisiko tämä alkukielellä smashed potatoes?), joista tuli hiljattaisen kokeilun perusteella kertaheitolla kestosuosikki Kettulan keittiössä. Juomana nautimme argentiinalaista Ketturouvan nimikkoviiniä.

Muistaako joku vielä jäätelöannoksen nimeltä Banana Split? Siihen kuului puolikas banaani ja kolme jäätelöpalloa sekä koristeena paperinen päivänvarjo. Taisi siinä jotain kastikettakin olla päällä. Lapsuudessani tuo päivänvarjo oli aivan erityisen hieno juttu, koska niitä ei voinut ostaa jokaisesta itseään kunnioittavasta marketista niin kuin nykyisin. Säilytin yhtä vuosikausia.

Jälkiruoka tuli Tuulentuvasta, josta pihistin nämä banaanit kinuskikastikkeen ja jäätelön kera.

Kinuskibanaanit (2:lle)

3 kypsänlaista banaania
valmista kinuskikastiketta
vaniljajäätelöä
(kanelia, mantelirouhetta)

Kuori banaanit, puolita ne pituussuunnassa ja aseta mikronkestävään astiaan. Valuta kinuskikastiketta päälle oman taiteellisen näkemyksesi mukaan ja höystä halutessasi kanelilla ja mantelirouheella (emme käyttäneet kumpaakaan). Mikrota täydellä teholla 3 min. Nauti vaniljajäätelön kanssa. Yksinkertaista ja hyvää.


(Onnistuihan se kuvan lataaminenkin lopulta.)

8 kommenttia:

Aurinkotuuli kirjoitti...

Kas, täällähän on kokattu kinuskibanaaneita. Ne olivat kyllä yksinkertaisuudessaan maukkaita ja tosi helppoja valmistaa. Eikä tuossa mikrottamisessa kauaa nokka tuhise :).

Vitsi, olen joskus miettinyt, että pitäis ehkä pitää semmoiset jäätelöbaarikemut. Eli hankkisi erilaisia jätskejä, kastikkeita, karkkeja ja hedelmiä ja niistä saisi kukin koota omien mieltymystensä mukaisen annoksen. Se olisi taatusti hauskaa. Banana spilt on kyllä klassikko :D.

Martina kirjoitti...

Voi että, Banana split oli kyllä aikoinaan parasta mitä tämä tyttö tiesi! Ja maistuu se varmaan edelleenkin hyvälle, en vaan muista milloin viimeksi olisin sellaisen hotkaissut.

Kerran etelän matkalla Banana splittini mukana tuli päivänvarjon lisäksi muitakin armottoman hienoja koristeita, ja kyllä, tallessa ovat edelleen. Ei sellaisia aarteita poiskaan voi heittää. :)

Anonyymi kirjoitti...

Smashed potatoes = perunamuusi
Crushed potatoes = "lytatyt potut" :)
Tosi suosittuja enkkulassa.

Anonyymi kirjoitti...

Ooh? perunamuusi=mashed potatoes

Smashed potatoes on melkein kuin muusia, mutta kuoret on jatetty paalle ja lopputulos on paljon kokkareisempi kuin perinteinen pottumuusi. Erittain yleinen lisake USA:ssa. Usein maustettu valkosipulilla tai piparjuurella.

Hmm, tosin nayttaa noita lyttyperunoitakin loytyvan tuolla nimella ...

Virpi kirjoitti...

Heip!
Pitkään erinäisiä ruokablogeja lueskelleena innostuin lopulta pykäämään omanikin (http://peruspoperoa.blogspot.com/) ja lisäsin teidänkin blogin seuraamieni listalle, toivottavasti se on ok? :)

Ketturouva kirjoitti...

Aurinkotuuli, kiitokset vielä Tuulentupaan ideasta. Näin helppo jälkiruoka jää varmaan repertuaariin. Jätskibaarikemut ovat ainakin vähän isompien lasten kutsuilla hitti. Miksei myös jätskistä pitävien aikuisten. :)

Martina, taitaapa minunkin viimeisimmästä Banana splitistäni olla ainakin kaksikymmentä vuotta... Ja epäilen että sille voi olla käynyt niin kuin monelle lapsuuden herkulle, ei maistuisi enää yhtä hyvälle.

Anonyymi & tei, mashed potatoes on toki tuttu, vaan enpä tiennytkään sanaleikkiä vääntäessäni että smashed potatoes on ihan oikeasti ruokalaji. Mutta ei kuulosta hassummalta sekään.

Virpi, tietenkään meillä ei ole mitään sitä vastaan että Ketun keittiöön linkitetään, päin vastoin, olemme kovin imarreltuja. Ja tervetuloa ruokabloggaamaan!

Anonyymi kirjoitti...

Ai mitä herkuua! :P Slurps...

Aurinkotuuli kirjoitti...

Heheei :)!! Nytpä pidin ne jäätelöbaarikemut, oli ihan mahtavaa!

http://tuulentupa.blogspot.com/2009/03/tuulentuvan-jaatelobaari.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails