keskiviikko 24. elokuuta 2011

Karviaishullutus

Etsiskellessäni käyttötapoja karviaisille törmäsin useisiin brittiresepteihin jälkiruualle nimeltä gooseberry fool, vapaasti suomentaen "karviaishullutus". Oheinen Nigel Slaterin resepti on tarkoitettu vihreille karviaisille, ja koska palstallamme on vihreä karviaispensas, käytin niitä, mutta miksipä tätä ei voisi tehdä punaisistakin, kunhan ne ovat kirpeitä. Lopputulos olisi varmaankin silloin vaaleanpunaista. Monissa ohjeissa neuvottiin myös lisäämään kermavaahtoon hiukan seljankukkamehua tuomaan makuun terää, mutta tässä sitä ei ole. Runsaasta kermasta huolimatta lopputulos ei karviaisten kirpeyden ansiosta maistu kuitenkaan lällyltä.

Karviaishullutus (kuudelle)

450 g kirpeitä (vihreitä) karviaisia
3-4 kukkuraista ruokalusikallista sokeria
1-2 rkl vettä
3 dl kuohukermaa

Puhdista karviaiset poistamalla kannat ja kuivat kukanjämät. Laita ne pieneen kattilaan ja lisää pari ruokalusikallista vettä ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia kunnes karviaisten kuoret ovat haljenneet. Jäähdytä. Survo sosetta tarvittaessa haarukalla hienommaksi. 

Vatkaa 3 dl kuohukermaa paksuksi mutta vielä pehmeäksi vaahdoksi (joka saisi olla alkujaan hiukan kovempaa kuin oheisessa kuvassa, koska karviaissose tekee kermavaahdosta uudestaan juoksevampaa) . 
Kääntele sekaan jäähdytetty karviaissose ja tarjoa. 


2 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Mulla on yksi karviaispuska, mutta siitä on jo toisena vuonna peräjälkeen kadonneet kaikki marjat. Ja lehdet! Piikit vain jäljellä. Voisko olla meidän runsas fasaanikanta asialla? Onko teorioita kellään?

Ketturouva kirjoitti...

Nanna, karviaiset maistuvat ainakin rastaille ja ehkä fasaaneillekin, mutta ne lehdet? Raakileitako kuitenkin tulee?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails