Onneksi Anna-lehdessä (30/2011) oli karviaisohjeita, muun muassa tämä houkuttelevalta kuulostanut karviaistrifle. Kun kaikki vaadittavat ainekset joko löytyivät kotoa tai olivat helposti hankittavissa, tuumasta toimeen vain.
Karviaistrifle (4-6:lle)
12 cantuccini-mantelikeksiä
Karviaisseos:
250 g punaisia karviaisia
1 dl sokeria
0,5 dl Vin Santoa
Kermaseos:
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
1 prk (150 g) ranskankermaa
3 rkl sokeria
0,5 dl Vin Santoa
pinnalle: paahdettuja mantelilastuja
Valmista ensin karviaissose (voi tehdä jo edellisenä päivänä): laita puhdistetut ja huuhdellut karviaiset kattilaan sokerin ja viinin kanssa ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes karviaiset hieman pehmenevät. Jäähdytä.
Sekoita mascarpone ja ranskankerma, mausta seos sokerilla ja viinillä.
Nostele tarjoilumaljoihin kerroksittain karviaisseosta, murskattuja keksejä ja kermaseosta. Anna mehustua viileässä vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua.
Poika sai oman (viinittömän) versionsa, mutta hänen makuunsa karviaisseos oli liian kirpeä. Sokeria olisi voinut omastakin mielestäni olla karviaissysteemissä hieman enemmän.
2 kommenttia:
Oooooooooi kuulostaapa superhyvältä<3 Ja takuulla onkin herkkua!
Tintsu, kannattaa kokeilla. :) Ja halutessaan cantuccinitkin voi tehdä itse.
Lähetä kommentti