3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl juustoraastetta (pizzajuusto/emmental)
1 prk maustettua rahkaa makea & tulinen (Valio)
1 dl maitoa
0,5 dl juoksevaa oivariinia (tai ruokaöljyä)
1 omena raastettuna
Raasta omena (ja juusto).
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää loput ainekset ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa liikaa, ettei taikina sitkisty.
Ripota leivinpaperilla peitetylle pellille Jaa taikina neljään osaan pellille leivinpaperin päälle ja taputa jauhotetulla tai kostutetulla kädellä noin sentin paksuisiksi teeleiviksi. Leikkaa jokainen leipä vielä takinapyörällä (tai pizzaleikkurilla) neljään osaan.
Paista leipiä uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Yleensä leivinjauheella kohotetut teeleivät eivät enää seuraavana päivänä ole mistään kotoisin. Parhaita nämäkin ovat tietysti tuoreeltaan, mutta omena ja rahka mehevöittävät taikinaa niin että leivät ovat hyviä vielä seuraavanakin päivänä. Jos niitä sattuu jäämään jäljelle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti