Meillä oli pastana tagliatellea ja lihana luomupossua, mutta näissä voi käyttää myös naudanlihaa, tai sikaa ja nautaa sekaisin, jolloin makumaailma on tietysti erilainen.
Jamien lihapullat tomaattikastikkeessa
lihapullat:
4 rosmariinin oksaa
n. 0,25 dl vaaleita korppujauhoja (alkuperäisessä ohjeessa 12 kpl Jacob's Cream Crackers -voileipäkeksejä murskattuna hienoksi)
1 kukkurainen ruokalusikallinen kuivattua oreganoa
2 kukkuraista teelusikallista Dijon-sinappia
500 g hyvälaatuista possun tai naudan jauhelihaa, tai molempia yhdessä
1 kananmuna
merisuolaa, vastajauhettua mustapippuria
kastike:
oliiviöljyä
nippu tuoretta basilikaa
1 keskikokoinen sipuli
2 valkosipulin kynttä
puolikas tuore tai kuivattu chili
2x400 g tölkki tomaattimurskaa
2 rkl balsamiviinietikkaa
Riivi rosmariinista lehdet ja hienonna ne. Laita kulhoon jauheliha, korppujauhot, rosmariini, sinappi, oregano ja kananmuna ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita lihapullataikina hyvin ja leivo melko pieniksi pulliksi (annoksesta pitäisi tulla n. 24 kpl).
Kuumenna iso paistinpannu ja lisää kunnon loraus oliiviöljyä. Paista lihapullat (parissa erässä jos tarvis) pannulla käännellen kauniin ruskeiksi ja kypsiksi, n. 8-10 minuuttia (halkaise pulla varmistaakseesi että ne ovat läpikypsiä).*
Valmista kastike: nypi basilikasta lehdet. Silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi, mutta pidä ne erillään. Viipaloi chili ohuelti tai jos käytät kuivattua chiliä, murskaa se huhmareessa.
Laita pastan keitinvesi tulelle kuumenemaan. Muista suola.
Kuumenna paistokasarissa kunnon luraus oliiviöljyä ja lisää siihen sipuli. Kuullottele keskilämmöllä kunnes sipuli on pehmennyt ja saanut hiukan väriä. Lisää sitten valkosipuli ja chili ja heti kun ne alkavat saada väriä, basilikan lehdet. Lisää tomaattimurska ja balsamietikka ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua rauhallisesti kymmenkunta minuuttia (tällä välin voit paistaa lihapullat).
Lisää kypsät lihapullat kastikkeeseen ja anna hautua miedolla lämmöllä sen aikaa kuin ottaa keittää pasta.
* Poikkesimme ohjeesta sikäli, että teimme pullia tupla-annoksen. Isosta määrästä johtuen Päivätär paistoi pulliin vain pinnan pannulla, ja loppukypsennys hoitui uunissa 200 asteessa 10 min ajan. Kastike oli kätevä tehdä sillä aikaa.
Kiitos, sisko!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti