Mangochutney
2 keskikokoista kypsää mangoa
2 rkl kasviöljyä
2 kuivattua punaista chiliä
2 kokonaista mustapippuria
hyppysellinen jeeran (juustokumina) siemeniä
1/4 tl korianterin siemeniä
1/4 tl maustenigellan (ryytineito) siemeniä
1/4 tl tummia sinapinsiemeniä
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
1/4 tl paprikajauhetta
1 rkl sitruunamehua
Mausteet sinapinsiemeniin asti (=ensimmäinen mauste-erä) kannattaa mitata valmiiksi esimerkiksi lautaselle tai muuhun sopivaan pieneen astiaan. Toiseen astiaan voi mitata suolan, sokerin ja paprikan (toinen mauste-erä).
Kuori mangot ja leikkaa hedelmäliha irti isosta, litteästä kivestä. Ideaalikypsä mango pilkkoutuu puulusikalla. Meidän mangoihimme tarvittiin kyllä veistä.
Kuumenna öljy pannussa ja lisää ensimmäinen mauste-erä. Ne saavat paistua sihisten ja paukahdellen, mutta varo kuitenkin mausteiden palamista, joka käy äkkiä (ai mistäkö tiedän?). Lisää sitten suola, sokeri ja paprika ja sekoita, jatkaen paistamista.
Käännä lämpö miedommalle ja lisää sitruunamehu. Lisää sitten mango ja keittele viitisen minuuttia.
Tölkitä kuuma chutney puhtaisiin lasipurkkeihin.
Meidän mangomme olivat melkoisesti raa'empia kuin videolla esiintyvät, vaikka yritinkin valita kaupasta kaksi kypsimmän oloista yksilöä. Sen takia jouduimme pilkkomaan mangot pieniksi, lisäämään pannuun hieman nestettä ja hauduttelemaan mangoa merkittävästi pidempään kuin alkuperäisessä ohjeessa. Lopulta se kuitenkin pehmeni. Ehkä mangojen epäkypsyydestä johtuen maku oli kuitenkin varsin hapan. Taitoin sitä ylimääräisellä sokerilla, mutta melko tujakkaa tavaraa tämä chutney on silti.
Ohjeesta tulee kaksi pienehköä lasipurkillista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti