tiistai 29. toukokuuta 2012

Pekoni aateloi pyttipannun

Pyttipannu on tähderuokien klassikko. Ainoa "pakollinen" ainesosa ovat edellispäivän keitetyt perunat mutta muutoin pyttipannuun voi upottaa käytännössä mitä vain. Tällä kertaa meillä oli muutama tuore ahvenfile ja pari siivua pekonia. Tuloksena tämä keväinen hävikkiherkku!

Pekonilla aateloitu ahvenpyttipannu (2-3:lle)

6-8 keitettyä perunaa
2-3 siivua pekonia
muutama tuore ahvenfile*
pari kevätsipulin vartta
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
suolaa, mustapippuria

1 kananmuna/syöjä

Kuori ja kuutioi perunat. Viipaloi pekoni, kala ja kevätsipuli. 

Paista ensin perunakuutioita pannulla voissa tai voin ja rypsiöljyn seoksessa, käännellen niitä välillä kunnes saat niihin kauniin kullanruskean paistopinnan. Lisää sitten pekoniviipaleet ja paistele niitä perunoiden kanssa muutama minuutti. Lisää sitten ahvenet ja paista sen verran, että kala kypsyy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Aivan lopuksi lisää reilusti silputtua kevätsipulia, jonka pyöräytät nopeasti muiden ainesten sekaan.

Paista toisella pannulla miedolla lämmöllä 1 kananmuna jokaista syöjää kohti. Keltuainen saa jäädä sisältä juoksevaksi, elleivät syöjän mieltymykset muuta vaadi. Muista suola!

* Myös kypsä, esim. paistettu, kala käy. Lisää se silloin pilkottuna pannuun aivan paistamisen päätteeksi. Kokeile myös savukalaa!


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa ohjeessa pilkotaan ne ahvenet, mutta niitä ei koskaan lisätä pyttipannuun :)

Ketturouva kirjoitti...

Kiitos huomiosta, korjattu! (Sen siitä saa kun kirjoittaa blogitekstejä aamuvarhaisella silmät ristissä.)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails