maanantai 11. maaliskuuta 2013

Nälkää vastaan

"Anna miehelle kala, ja hän on kylläinen päivän. Opeta hänet kalastamaan, ja hän on kylläinen lopun ikäänsä." Tähän voisi lisätä, että jos opetat naisen kalastamaan, hän ruokkii myös perheensä ja nostaa sen köyhyydestä.

Koska ruoka on kiistatta tärkein keino nälän torjumisessa, päätimme me Ketun keittiössä yhdessä muiden ruokablogien kanssa osallistua Suomen UN Womenin keräykseen, jonka tavoitteena on auttaa kehitysmaiden naisia auttamaan itseään ja perheitään.

Tässä kampanjan keulakuvan Sikke Sumarin tervehdys:Ruoka on elinehto – ilman sitä ei pitkälle pötkitä.

Mutta ruoka merkitsee myös nautintoa. Ruoka on arvokas asia, jota pitää kunnioittaa. Siksi on tärkeää arvostaen käyttää parhaita raaka-aineita, kun ruokaa valmistaa. Minua huolestuttaa ruoan tuhlaaminen: siitä on tullut kulutushyödyke, jota kaupat ovat tulvillaan ja paljon menee hukkaan.Samaan aikaan liian moni perhe maailmassa menee tänäänkin nälkäisenä nukkumaan. Meillä on kuitenkin keino, jolla voimme täyttää tyhjät lautaset.Naisilla on kaikki valmiudet tuottaa ruokaa, mutta heidän mahdollisuutensa ovat rajalliset. Paremmat toimintamahdollisuuksien myötä naiset voivat suunnata energiansa ja kykynsä oikein. Siitä hyötyvät kaikki. Kehitysmaiden viljelijänaiset voivat nostaa 150 miljoonaa ihmistä nälästä, kun he saavat oikeuden maahan, koulutukseen ja kunnollisiin työvälineisiin.MasterChef-keittiössä kokataan tiistaina tämän hyvän asian puolesta. Myös tässä blogissa tehdään hyvää, ja sinäkin voit osallistua. Nyt alkaa ruokablogien yhteinen hyväntekeväisyystempaus! Kisaan osallistuvat blogit keräävät varoja naisten ja tyttöjen aseman parantamiseen maailmassa.Ketun keittiössä -blogilla on oma keräyssivu osoitteessa https://jelpi.fi/kerayssivut/nalkaa-vastaan-ketun-keittiossa.  Tee lahjoitus nyt ja auta naisia taistelemaan nälkää vastaan!Yhdessä olemme enemmän.TerveisinSikke SumariEi kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails