lauantai 27. huhtikuuta 2013

Sipulirenkaat

Seurasimme ahkerasti kotisohvallamme MasterChef-kisaa. Koska ruuanlaittoa katsoessa tulee nälkä, meille muodostui tavaksi laittaa jotain pientä syötävää jota napsimme katsellessamme. Hampurilaisjakso innoitti meidätkin tekemään sipulirenkaita.

Sipulirenkaat

1 keskikokoinen sipuli/syöjä

frittitaikina:
vehnäjauhoja
vissyä (tai olutta)
suolaa

öljyä friteeraamiseen

Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Sekoita frittitaikina: sen pitäisi olla löysää mutta ei liian valuvaa. Maista suola.

Kuumenna öljy laakeassa kattilassa. Se on valmista kun tipauttaessasi pisaran taikinaa öljyyn se alkaa välittömästi kuplia kiivaasti ja taikina nousee pintaan. Jos öljy on liian kylmää, taikina imee sitä ja lopputuloksena renkaista tulee öljyisiä.

Kasta sipulirenkaat frityyriin ja nosta öljyyn. Varo etteivät renkaat tartu toisiinsa. Tarvittaessa käännä renkaat kun ne ovat paistuneet pohjapuolelta kullanruskeiksi.

Nosta sipulirenkaat esim. reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle.

Sinappimajoneesi

1 keltuainen
öljyä
valkoviinietikkaa
dijon-sinappia

Vatkaa keltuainen hyvin sekaisin. Sen jälkeen vatkaa sekaan öljyä ohuena nauhana kunnes majoneesin koostumus sakenee sopivasti. Lisää hiukan valkoviinietikkaa taittamaan rasvaisuutta. Sinappimajoneesi syntyy lisäämällä perusmajoneesiin djon-sinappia (maistele milloin sitä on sopivasti!).


Teimme majoneesin neitsytrypsiöljyyn. Ei se huonoa ollut, mutta joku miedomman makuinen öljy olisi voinut toimia paremmin.

2 kommenttia:

Heidi Lehmuskumpu kirjoitti...

Hauska idea! Oliko kovin työlästä, tekisittekö uudestaan?

Ketturouva kirjoitti...

Heidi, eivät olleet isotöisiä vaan syntyivät meiltä kahdestaan aika vikkelästi, vaikka teimme ison annoksen (kolme sipulia). Ehdottomasti teemme uudestaan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails