lauantai 7. syyskuuta 2013

Sokeriherneitä ja pastaa

Loppukesä palkitsee puutarhurin vaivat runsain mitoin uuden sadon kasviksilla.Tämä pasta syntyi pohdinnasta, miten käyttää runsasta sokerihernesatoamme, vaikka sokeriherneet toki ovat herkullisia ihan sellaisenaankin pikaisesti ryöpättyinä voisulan ja suolan kanssa.

Sokerihernepasta (3-4:lle)

400 g tuorepastaa (fettucine tai vastaava)
n. 200 g sokeriherneen palkoja
50 g voita
0,5 dl hyvää oliiviöljyä
2-3 valkosipulin kynttä
1 pieni, kuivattu chili
reilusti tuoretta, silputtua basilikaa, persiljaa ja minttua
suolaa, mustapippuria

parmesaania tarjoiluun

Huuhdo sokeriherneet, poista kannat ja leikkaa palot viistosti reiluhkoiksi pätkiksi. Ryöppää tai höyrytä herneet - jätä palot vielä rouskahtaviksi. Laita myös pastavesi tulelle.

Liiskaa valkosipulinkynnet. Kaada pannuun öljy ja kuumenna se. Lisää litatut valkosipulinkynnet ja chili ja anna tiristä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Sulata toisessa astiassa sillä välin voi. Silppua yrtit.

Keitä tuorepasta suolatussa vedessä al denteksi - tähän menee vain pari-kolme minuuttia. Poista öljystä valkosipulinkynnet ja chili.

Valuta pasta ja kippaa se tarjoilukulhoon. Lisää voisula, valkosipuliöljy ja herneet sekä slputut yrtit, mausta pippurilla ja suolalla ja sekoita hyvin.  Ripauta päälle vielä sormisuolaa ja tarjoa parmesaaniraasteen kera.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails