keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Trattoria Aldinan prosciutto-pasta

Tämä pasta sai innoituksensa MasterChef-ohjelmasta. Semifinalistit pääsivät kokkaamaan Italiaan, ja jakso houkutti meidätkin kokeilemaan Trattoria Aldinan tagliatellea prosciutton kera.

Karhuherra teki tuorepastan Maarit Enkovaara-Astraldin Pastakirjan ohjeella. Pojan tehtävänä oli vääntää pastakonetta, mihin hän suhtautuikin asiaankuuluvalla vakavuudella.

Tuorepasta (kolmelle)


2 muna
200 g (n. 3 dl) durum-vehnäjauhoja
vähän suolaa
(tarvittaessa tilkkanen vettä taikinan ohentamiseen)

Vaivaa muna ja jauhot sekaisin. Vaivaa voimakkaasti vähintään 10 minuuttia kunnes olet saanut aikaan sileän ja kimmoisan taikinan joka ei tartu käsiin. Pyöritä palloksi ja kääri tiivisti kelmuun ainakin puoleksi tunniksi ennen valmistamista. 

Leivo taikina pötköksi ja leikkaa se pariin kolmeen osaan. Litistä pala käsin tai kaulimella pitkulaiseksi suorakaiteeksi. Aja taikinalevyt ensin läpi pastakoneesta ensin pari kertaa pieninumeroisimmalla välillä (paksuimmalla) taittaen se välillä kolmeen osaan ja sen jälkeen aja levyä koneen läpi kasvattaen pastakoneen lukemaa numero kerrallaan (ohenna levyä). Me mankeloimme levyä koneemme numeroon 6 asti. 

Laita valmiit pastalevyt lepäämään jauhotetulle alustalle, äläkä missään tapauksessa laita niitä päällekkäin. Näin ne eivät pääse tarttumaan alustaan eivätkä toisiinsa.

Kun levyt ovat hieman kuivahtaneet pinnasta, aja ne pastakoneen leveämmän leikkuriterän läpi. Laita nauhat kuivumaan esim. puhtaiden keittiöpyyhkeitten päälle ja erottele ne heti toisistaan jos ne pyrkivät tässä vaiheessa tarttumaan. Kun pasta on kuivunut kiinni, se on avun ulottumattomissa. Hyvä vinkki on ripotella nauhojen alle ja päälle polentaa. Se pitää nauhat erillään ja jää keitettäessä kattilan pohjalle.

Prosciuttokastike (noin neljälle)


6 ohutta siivua prosciuttoa
pienehkö keltasipuli
kelpo loraus oliiviöljyä
voita (n. 2 kertaa niin paljon kuin öljyä)
suolaa

Leikkaa kinkkusiivut pitkiksi, ohuiksi suikaleiksi. Silppua sipuli. 

Ruskista sipuli voi-öljyseoksessa. Sen jälkeen laita pasta kiehuvaan veteen. Kun pasta alkaa olla valmista (tuorepasta kypsyy parissa-kolmessa minuutiss), lisää kinkkusuikaleet ja hiukan pastan keitinvettä pannuun. Lopuksi sekoita joukkoon keitetty tagliatelle.


Mitä tästä voi sanoa? Malliesimerkki siitä miten todella yksinkertainen voi olla aivan järjettömän hyvää.
1 kommentti:

Merituuli kirjoitti...

Käytiin ko ravintolassa taannoisella Italian nautiskelukeikalla. Ihan ässä paikka! Hyvä fiilis, loistoruoka ja erittäin halpa. Tämä pasta näyttää tosi hyvältä!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails