sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Koska merimies on eri mies, onko merimiespihvi eri pihvi?

Ohje on kotoisin Alexander ja Hanna Gullichsenin takavuosien hittikirjasta Safkaa. En kopioi ohjetta tähän ihan sanasta sanaan, mutta yritän säilyttää oleellisen.

Merimiespihvi (kuudelle)

n. 700 g naudan sisäpaistia
2 isoa sipulia
reilu kilo perunoita
mustapippuria myllystä ja 12 kokonaista mustapippuria
suolaa
2 dl keskiolutta
2 laakerinlehteä
3 dl lihalientä
voita paistamiseen
(kuumaa vettä)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 

Viipaloi liha ja nuiji paloja vähän ohuemmaksi. Puolita sipuli ja siivuta se. Leikkaa kuoritut perunat n. 5 mm siivuiksi. 


Ruskista sipuli kevyesti voissa. 


Kuumenna iso paistinpannu kunnolla, lisää n. 1 rkl voita ja ruskista lihat erissä, ettei pannu pääse jäähtymään. (Lihan pitää tiristä pannulla. Liian kylmä pannu irrottaa lihasnesteet ja liha alkaa keittyä.) Pippuroi ja suolaa lihat aina paistettuasi erän. 

Kun olet ruskistanut lihat, kaada olut pannulle ja anna kiehahtaa pannuun jääneen paistorasvan kanssa. Ota liemi talteen. 

Voitele uunivuoka ja lado pohjalle kerros perunoita, sitten kerros sipulia, suolaa ja pippuria sekä kerros lihapaloja. Laakerinlehdet ja kokonaiset pippurit väliin. Jatka latomista samassa järjestyksessä niin että päällimmäiseksi tulee kerros perunoita (meidän vuokamme oli niin iso, että saimme aikaan vain yhden kerroksen lihaa). Kaada vuokaan paistoliemi ja lihaliemi. Leikkaa pinnalle voinokareita ja laita vuoka uuniin. Paista n. 20 minuuttia.

Ota vuoka uunista, lisää kuumaa vettä niin että perunat peittyvät ja peitä vuoka foliolla. Laske uunin lämpötila 120 asteeseen ja hauduta ruokaa vielä tunnin ajan. 

Tämän veden lisäyksen olisimme näin jälkiviisaasti voineet hyvin ohittaa. Lopputuloksena merimiespihvimme nimittäin aivan ui liemessä. Älä siis lisää vettä, jos nestettä näyttää 20 minuutin paistamisen jälkeen muutenkin olevan riittämiin.

Lopputuloksena oli oikein maistuvaa viikonloppuruokaa.








Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails