Seurustelumme alkuvaiheessa Ketturouva asui vajan vuoden Englannissa, jossa kehitimme mieltymyksen englantilaiseen aamiaiseen - tuohon verisuonet tukkivaan rasvapommiin, jolla jaksaa päivän raskaita maatöitä (esimerkiksi yhteensä kahden aarin kokoisella vuokrapalstaviljelmällämme).
Pekoniviikon kunniaksi esittelemme aamiaisen tässä.
Pavut tomaattikastikkeessa lämmitetään kasarissa ja maustetaan suolalla ja pippurilla. Viipaloitu tomaatti paistetaan nopeasti pannussa ja viipaleet suolataan kevyesti. Paistetaan tuoremakkarat pannulla* ja toisessa pannussa yksi kananmuna jokaista ruokailijaa kohti. Lopuksi, munien alkaessa olla valmiita, paistetaan pekoniviipaleet nopeasti molemmin puolin kuumalla pannulla. Lisäksi tarjotaan paahtoleipää marmeladin kera. Oikeaoppisesti juomana olisi kai vahvaa teetä, mutta kuvassa näkyvässä mukissa on kyllä kahvia.
Suomesta ei saa, ainakaan kaupasta valmiina, sellaista paksua fileepekonia, jota tähän annokseen oikeastaan tarvittaisiin. Myöskään englantilaistyylisiä tuoremakkaroita ei hevillä löydä, joten ne on annoksessamme korvattu hallista vakilihakauppiaaltamme ostetuilla chorizo-tuoremakkaroilla (yllättävänkin toimiva ratkaisu).
*Englannissa makkarat ja tomaatit paistettaisiin hellan grillivastuksella, joka olikin englantilaisessa keittiössä ainoa varuste, jota jäimme kaipaamaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti