lauantai 22. huhtikuuta 2006

Penne arrabbiata

Huomasimme Pastanjauhajien blogista jo jonkin aikaa sitten, että ensi viikko on julistettu suomalaisten ruokablogien pekoniviikoksi.



Lisätietoa löytyy Sorsanpaistajan blogista.

Halusimme tietenkin kantaa kortemme kekoon ja esitellä pekonia sisältävät suosikkireseptimme. Otimme pienen varaslähdön pekoniviikkoon jo lauantaina.

Penne arrabbiata eli vihastuneet pennet (2:lle)

4-5 viipaletta pekonia (Amerikanpekoni toimii hyvin) n. 1 cm levyisinä suikaleina
2-4 pientä peperoncinoa (pikku chiliä) kastikkeeseen ja pari pastan keitinveteen
oliiviöljyä
muutama valkosipulinkynsi maun mukaan

0,5 litraa pennejä

Lisätään pekonisuikaleet ja chilit pannulle oliiviöljyyn ja ruskistetaan pekoni rapeaksi. Otetaan pannu pois tulelta ja annetaan hetken aikaa jäähtyä sillä välin kun murskataan valkosipulinkynnet. Sen jälkeen lisätään valkosipulinkynnet pannuun kuumaan öljyyn. Kun ne alkavat saada vähän väriä, lisätään 1 purkillinen paseerattua tomaattia mahdollisimman nopeasti sekoittaen räiskymisen minimoimiseksi. Tomaattipurkki huuhtaistaan tilkalla kylmää vettä, joka lisätään pannuun ja sekoitetaan hyvin. Tämän jälkeen pannu laitetaan takaisin tulelle miedohkolla lämmöllä ja keitellään kastiketta niin että se kiehuu hieman kokoon ja sakeutuu. Kun kastike on muutaman minuutin kiehunut lisätään pasta runsaaseen kiehuvaan, kevyesti suolattuun veteen, johon lisätään myös pari chiliä. Kun pasta alkaa olla lähes valmista, revitään kastikkeeseen puolentusinaa tuoretta basilikan lehteä.

Valmis pasta valutetaan ja sekoitetaan kastikkeeseen kasarissa. Sekoittamisen jälkeen päälle voi lorauttaa hieman öljyä ja raastaa Pecorino Romano -juustoa.




1 kommentti:

seppkat kirjoitti...

Moi!
Ostimme Roomasta Arrabbiata maustetta,erittäin aromikasta.Mutta meillä harmainta aavistusta mitä se sisältää.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails