tiistai 16. toukokuuta 2006

Takaumia II

Ketun keittiössä on vietetty hiljaiseloa koska Karhuherra oli työmatkalla ja Ketturouva ja Poika olivat mummolassa isoäidin lihapatojen äärellä.

Poika täytti tänään kolme kuukautta. Tuoreiden kokkausten puutteessa nyt on sopiva aika kaivella seuraava Jamie Oliverin resepti, jonka toteutimme pian pojan syntymän jälkeen.

Pappardelleja, mausteista makkaraa & metsäsieniä
4 annosta

1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
250 g mausteisia raakamakkaroita (pursota massa kuoresta)
2 kourallista tuoretta timjamia
1-2 pientä kuivattua chiliä murennettuna
400 g erilaisia sieniä paloiteltuna
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
3 reilua nokaretta voita

pappardellea (säästä hiukan pastan keitinvettä!)
1 kourallinen persiljaa silppuna
1 kourallinen raastettua parmesania

Kuullosta sipulia, valkosipulia ja makkaramassaa oliiviöljyssä kunnes seos ruskistuu hiukan. Lisää timjaminlehdet, chilit ja sienet ja paista kunnes sienten kosteus haihtuu. Ota sitten pannu liedeltä, mausta suolalla ja pippurilla. Löysennä seosta lisäämällä voinokareet ja tilkka pastan keitinvettä. Sekoita joukkoon valutettu pasta. Ripota päälle runsaasti persiljaa ja parmesaania.

(Ohje: Jamie Oliver, Alastoman kokin paluu)

Käytimme sekalaisia metsäsieniä pakastimestamme, siinä oli ainakin rouskuja ja lampaankääpää. Käyttämämme makkara oli hallista lihakauppiaaltamme ostettua, kauppiaan valmistamaa italialaista maalaismakkaraa. Lopputulos oli aivan erinomaisen herkullinen.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa Ketturouva!

Kiitos parsankeitto-ohjeesta. Riennänpä nyt tuonne keittiön puolelle kokeilemaan miten itseltä sujuu.

Meillä kun tuo parsan valmistaminen ja nauttiminen rajoittuu siihen yhteen kertaan vuodessa...

Makoisia ruokahetkiä!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails