Korvasienimuhennoksen tähteistä syntyi tämä nopea ja maukas iltapalapiirakka:
Korvasienipiirakka
(Kodin kuvalehti 12/2008)
400 g valmis piirakkataikina (tai omavalintainen omatekoinen taikina suolaiselle piirakalle)
3 dl tähteeksi jäänyttä korvasienimuhennosta (tai -keittoa)
2 kananmunaa
3 dl parmesaaniraastetta
2 rkl silputtua tuoretta kirveliä (käytimme saksankirveliä, jota saamme palstalta)
100 g ilmakuivattua kinkkua
Painele taikina n. 26 cm halkaisiljaltaan olevan piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita korvasienimuhennokseen kananmunat, puolet parmesaaniraasteesta ja silputtu kirveli.
Hienonna kinkku ja levitä se taikinapohjalle. Kaada päälle korvasieniseos ja ripota pinnalle loput parmesaaniraasteesta.
Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia kunnes se on saanut hieman väriä.
1 kommentti:
huh huh notta kuulostaa herkulta. ilmakuivattua kinkkua, metsäsientä, parmesaania - ei voi olla kuin hyvää! täytynee kokeilla joku päivä pakastimesta löytyvillä sekasienillä tai suppilovahveroilla.
Lähetä kommentti