Juopuneet viikunat
2,5 dl vettä
1 dl ruokosokeria
kanelitanko
2 dl konjakkia/hyvää brandya
200 g kuivattuja viikunoita
Kiehauta vesi, sokeri ja kanelitanko. Ota kattila tulelta ja lisää liemeen konjakki ja viikunat. Itse laitoin viikunat lasitölkkiin ja kaadoin liemen päälle, jonka jälkeen suljin tölkin. Anna maustua vähintään 12 tuntia.
Meidän viikunamme ehtivät maustua vuorokauden ennen kuin joutuivat syödyksi, mutta nämä myös säilynevät tarvittaessa jonkin aikaa, sen verran "säilöntäainetta" liemessä on. Viikunat sopivat mainiosti myös makeana jälkiruokana tarjottavaksi, ja liemi kannattaa sekin ottaa talteen ja käyttää esim. hedelmäsalaattia maustamaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti