keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Pekoni-sienikiusaus

Olemme pariin kertaan ostaneet töihin evääksi Kokkikartanon sieni-pekonikiusausta, joka on ehdottomasti parhaasta päästä maistamiani eineksiä. Ei ihme, yhdistyyhän siinä kaksi lempiraaka-ainettani: sienet ja pekoni.

Emme tietenkään voineet vastustaa kiusausta kokeilla panna itse vielä paremmaksi. Urakkaa helpotin käyttämällä pakastettua peruna-sipulisekoitusta, joten helppoudeltaankin tämä sapuska on liki einesluokkaa. Ainoastaan suolasienten liottaminen vaatii hiukan suunnitelmallisuutta, mutta ne voi aamulla huuhdella ja jättää likoamaan työpäivän ajaksi, jolloin ne ovatkin illalla käyttökunnossa.


Ei ehkä mitään kurmeeta, mutta rehellisen hyvää arkiruokaa.

Pekoni-sienikiusaus

250 g savupekonia suikaleina
esikäsiteltyjä metsäsieniä (jos käytät suolasieniä, liota ne ensin)
1 kg peruna-sipulisekoitusta
3,5 dl ruokakermaa
reippaasti meiramia ja kirveliä
suolaa, mustapippuria

Käristä savupekoni pannulla ja silppua sienet. Sekoita pekoni, sienet ja perunasipuli ja kippaa voideltuun uunivuokaan. Lisää mausteet ja sekoita perin pohjin. Kaada kerma päälle.

Paista uunissa 180 asteessa reilun tunnin ajan, kunnes pinta saa hiukan väriä. 


2 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

saatiin lahjakortti Kokkikartanolta kun valitettiin niiden porkkanalaatikon vetisyydestä. voitaiskin kokeilla tätä tuotetta joskus, kuulostaa maukkaalta ainakin ainesosiensa puolesta. joskin tekishän tän itsekin, vallankin kun on teidän hyvät ohjeet :).

kiitos viimeisestä! kunto palailee pätkittäin ;)

Ketturouva kirjoitti...

Merituuli, kiitos itsellenne - ynnä muille mukana olleille - kunto palailee pätkittäin täälläkin. :)

Me muuten syötiin myös Kokkikartanon porkkanalaatikkoa, eikä meille sattunut yksilö ollut vetinen. Mutta me syötiin omamme vasta pakastamisen jälkeen (kun ei sattunut jouluna menemään), joten se oli saattanut hieman pakastekuivua.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails