* Possujen sikamainen kohtelu on saanut meidätkin tuohduksiin. Olkoon tavoitteemme lisätä luomusianlihan (ja muunkin luomulihan) osuutta ruokavaliossamme.
* Toissa vuonna meillä oli hyvä tapa syödä vähintään kerran viikossa kalaa, mutta viime vuonna pääsimme vähän repsahtamaan. Siispä kala takaisin viikkoruokalistaan!
* Vähemmän pakattua, vähemmän kaukaa kuljetettua - enemmän lähellä tuotettua, enemmän pienten tuottajien valmistamaa (tämä on kyllä ollut tavoitteenamme aiemminkin, mutta aina on varaa parantaa).
* * *
Poika on viime aikoina toisinaan moittinut, että äiti laittaa pahaa ruokaa. Olen kuitenkin huomannut, että ruuasta saa nelivuotiaalle maistuvampaa, jos sillä on hauska nimi. Nakkimetsän idea on peräisin eräältä kaveriltamme: otetaan iso kasa nakkeja, kypsennetään ne ja tökitään ne pystyyn perunamuusimaahan. Sinappia ja ketsuppia sopii lisätä maun mukaan.
Kettu Kettunen nakkimetsässä
Me aikuiset söimme tylsästi pannulla voi-rypsiöljyseoksessa paistettua, suolalla ja valkopippurilla maustetulla ruisjauholla leivitettyä haukea nokkosperunamuusin kera.
Tämän illan päivällisessä yhdistyivät toinen ja kolmas tavoite - viikon kala-ateria tuli nautituksi, ja paljon lähempää ja luomummin kuin omalta palstalta kasviksia on vaikea saada. :)
2 kommenttia:
Minä taas voisin luvata syödä enemmän kotimaista kalaa.
Jos minusta tulisi isä en tiedä säälisinkö enemmän lasta vai itseäni :) No, kysymyshän on puhtaasti akateeminen.
itsekin päätin jättää tavallisen possun kauppaan, työpaikkaruokalan tiskille ja tilaamatta ravintolassa.
vieraisilla tuskin rupean sentään tivaamaan, onko porsas luomua :)
Lähetä kommentti