torstai 15. heinäkuuta 2010

Lauantai: Moskeijan kahvila

Moskeijan kahvila sijaitsee Pariisin vanhimman moskeijan yhteydessä Rue Geoffroyn ja Rue Daubentonin kulmassa lähellä kasvitieteellistä puutarhaa (Jardin des Plantes). Istuutuessaan viikunapuiden varjostamalle sisäpihalle mosaiikkipöydän ääreen päivänvarjon alle nauttimaan minttuteetä voi miltei kuvitella siirtyneensä jonnekin Pohjois-Afrikkaan.


Ainakin lauantaina kahvilassa vieraillessamme siellä oli vilkasta. Moskeijan kahvila on suosittu paitsi turistikohteena myös pariisilaisten keskuudessa; seurueet vaihtelivat polttariporukasta nuoriin perheisiin ja vanhempiin rouviin. Me saimme vinkin kahvilasta Päivättäreltä.

Koska alkoi olla jo lounasaika, söimme hiukopalana vihanneslettuja, joissa oli ainakin tomaattia, paprikaa ja erilaisia mausteita. Näiden resepti olisi hauska saada!


Kahvilan herkkutiskistä puolestaan saa itämaisia makeisia ja leivonnaisia, jotka sopivat nautittavaksi vaikkapa jälkiruokana turkkilaisen kahvin kanssa.


Kahvilan lisäksi moskeijan yhteydessä on myös ravintola. Sinne syömään menevän kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että ravintolassa ei tarjoilla viiniä.

2 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

hauskoja nää vinkit! kiitos1 tulevat aika passeliin aikaan...

Ketturouva kirjoitti...

Merituuli, kiva että ehdimme ajoissa. Kesälomailu on hiukan haitannut polkkausta mutta sainpa lopulta oleellisimmat Pariisinkokemukset postattua.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails