Mausteinen linssikeitto
(Ketturouvan omasta päästä)
1 iso sipuli
valkosipulin kynsi
3-4 rkl rypsiöljyä
3 tl inkivääriä raasteena
mustia sinapinsiemeniä, jeeraa, kurkumaa ja jauhettua korianteria 1 tl kutakin
1 kuivattu, pieni habanero-chili murskattuna (chiliä maun mukaan)
500 g tomaattimurskaa
2,5 dl punaisia linssejä
1 l kasvislientä (Reformi-jauheesta)
(tuoretta korianteria)
Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Paistele niitä hetki rypsiöljyssä kattilassa. Lisää sitten inkivääri ja mausteet ja paistele sekoitellen muutama minuutti. Sen jälkeen lisää tomaattimurska ja sekoita joukkoon linssit. Lopuksi lisää kasvisliemi. Keitä puolisen tuntia välillä hämmentäen. Jos sinulla on tuoretta korianteria, silppua sitä valmiin keiton pinnalle mielesi mukaan.
Syö lisänä hyvää leipää tai sämpylää - palkokasvien proteiinit imeytyvät parhaiten, kun samalla aterialla syödään viljatuotteita.
Syö lisänä hyvää leipää tai sämpylää - palkokasvien proteiinit imeytyvät parhaiten, kun samalla aterialla syödään viljatuotteita.
Yksi pieni habanero teki sopasta sangen tulisen, peittämättä kuitenkaan muita makuja alleen.
Hitsi näitä pimeitä iltoja... kuvistakin tulee pimeitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti