sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Tattipasta

Jälleen yksi helppo ja herkullinen kastike Enkovaara-Astraldin Pastakirjasta. Tämän tomaattisen tattikastikeen voi varmasti tehdä myös kuivatuista, liotetuista tateista, mutta meillä on toistaiseksi riittänyt pakastettuja. Enkovaara-Astraldi ehdottaa kokeiltavaksi saman kastikkeen kanssa myös muita metsäsieniä.

Penneä tattikastikkeessa (neljälle)

400 g penneä

250 g puhdistettuja, viipaloituja (kuutioituja) herkkutatteja
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä*
100 g amerikanpekonia
2 dl kuivaa valkoviiniä
400 g hyvää tomaattimurskaa
suolaa, mustapippuria
hienonnettua persiljaa

Puhdista ja viipaloi tatit ohuiksi viipaleiksi (omamme oli pakastettu kuutioituna). 

Lorauta korkealaitaiseen pannuun oliiviöljyä. Ruskista kuorittu, karkeasti hienonnettu valkosipuli kevyesti oliiviöljyssä. Lisää pieneksi viipaloitu pekoni ja tatit. Paista kovalla lämmöllä n. 10 min että pekoni hieman ruskistuu ja tateista irtoava neste haihtuu. 

Lisää viini, sekoita ja lisää tomaattimurska. Mausta suolalla ja pippurilla. 


Anna poreilla miedolla lämmöllä noin 30 min. Jos kastike näyttää kiehuvan liikaa kokoon, lisää siihen hieman pastankeitinvettä. Tarkista maku. 

Kastikkeen hautuessa keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta se hyvin. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon ja lisää päälle hienonnettu persilja. Tarjoa halutessasi lisänä parmesaania.

* Alkuperäisessä ohjeessa oliiviöljyä on 1 dl. Minulle lopputulos on kuitenkin silloin liian öljyinen. Mielestäni öljyn määräksi riittää, kun se peittää pannun pohjan.

2 kommenttia:

Ari Makela kirjoitti...

Oletteko muuten koskaan tehneet itse pastaa?

Ketturouva kirjoitti...

Ollaan, useampaankin otteeseen, tosin edellisestä kerrasta on jo aikaa - nykyisessä keittiössä on taidettu tehdä vain kerran?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails