torstai 3. marraskuuta 2011

Pizzan uudet täytteet

Söin viime kesänä kuudella eurolla aivan fantastista porcini-salsiccia pizzaa tässä vaatimattoman näköisessä pizzeriassa Trasteveressa:


Siitä mieleeni jäi itämään ajatus, että samanlaista pizzaa täytyisi kokeilla myös kotona. Toteutukseen asti pääsimme vihdoin menneenä viikonloppuna. Kuivatut herkkutatit meillä oli omasta takaa, ja Reiniltä Hakaniemen hallista löysimme täydellisen makkaran: villisika-hirvisalsiccia.

Tämä pizza on äärimmäisen yksinkertainen. Pizzan pohja peitetään paksulti italialaistyyppisellä juustolla (mozzarella-raaste) ja sen päälle levitellään liotetut*, puristellut sienet ja pieniksi nököiksi murennettu makkaran sisus.

Paistetaan kuumassa (+250 astetta) uunissa noin  8 minuuttia. Parhaan paistotuloksen olemme saaneet käyttämällä vuolukivistä pizzakiveä.

Mitä tästä voisi vielä sanoa? Maku oli aivan niin kuin muistin. Yksinkertaisesti loistava pizza.


*Liotin ohuina siivuina kuivattuja tatteja noin tunnin, mikä riitti niille oikein hyvin.   

3 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Tuo on takuulla hyvää! Olisiko se peräti lohturuoka-ainesta?

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää todella hyvältä! olipas hieno makkaralöytö. Ja aivan varmasti lohturuoka-ainesta ;-)

Ketturouva kirjoitti...

Jaana, kyllä tuo lohturuoka-ainesta taitaisi olla. Minua ainakin näin marraskuun pimeässä lohdutti kovasti palata henkisesti kesäiseen Roomaan... Marraskuu on kertakaikkian kamala kuukausi.

suolaajahunajaa, tuo makkara oli kyllä ihan säädyttömän hyvää, jos tulee tilaisuus, kannattaa kokeilla.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails