lauantai 11. lokakuuta 2008

Lauantai-iltana saunan jälkeen

Karhuherralla on jo ennen yhteisen ajanlaskumme alkua ollut Jyrki Sukulan mainio pizzaresepti. Oli siis syntyä paniikki, kun reseptin sisältänyttä printtiä ei meinannut löytyä, mutta onneksi tietokoneen kätköistä löytyi tiedosto pizza.txt.

Pizzan pohja
(2 ison ruokalautasen kokoista pizzaa)

1 dl vettä

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl kuivahiivaa

1 tl hunajaa

1/2 tl suolaa

2 rkl oliiviöljyä


Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon.
Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi, n.40 astetta.
ja lisää veden joukkoon suola ja jauhot sekä hunaja. Sekoita taikinaksi. Lisää öljy ja muovaa taikina palloksi. Taikina on sopivan paksuista kun se irtoaa sekä käsistä että sekoituskulhosta

Nostata taikinaa hetki liinalla peitettynä lämpimässä paikassa. Jaa taikina kahtia ja muovaa jauhotetuin käsin ohuiksi pyörylöiksi.

Tomaattikastike:


1/2 dl tomaattipyrettä (olemme laittaneet 70 g tölkillisen)

1/2 dl vettä

1/2 tl suolaa

1/2 tl sokeria

mustapippuria

cayennepippuria

Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi kastikkeeksi, jolla voitelet pizzapohjat. Sen jälkeen voitkin täyttää ne mieleiselläsi tavalla. Meidän pizzoihimme päätyi tällä kertaa sitä mitä kaapista löytyi eli pepperonia, punasipulia, kapriksia ja mozzarellaraastetta. Ja tietysti oreganoa.

Paista pizzaa kuumassa (250 astetta) uunissa vajaat 10 minuuttia kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä ja pohja paistunut.


Hyväksi hankinnaksi olemme havainneet muutamia vuosia sitten Pohjois-Karjalaan suuntautuneelta kesälomareissulta mukaan tarttuneen pizzakiven, eli vuolukivisen hieman uuniritilää pienemmän hiotun kivilaatan, joka asetetaan kylmään uuniin ja kuumennetaan. Sen päällä pizzan pohja paistuu mukavan rapeaksi.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails